×

Doğan Hızlan Kütüphanesi 1. yaşını kutladı-Antalya

Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl hizmete açtığı Doğan Hızlan Kütüphanesi 1 yaşına bastı. Kütüphanenin birinci yıldönümü Doğan Hızlan’ın katılımıyla pasta kesilerek kutlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın geçen yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde hizmete açtığı Doğan Hızlan Kütüphanesi 1 yaşına girdi. 2 bin üye ve 30 bin kitap sayısına ulaşan kütüphanenin birinci yılında, bir dizi etkinlik düzenlendi. Kütüphanenin en büyük kitap bağışçısı Doğan Hızlan’ın katılımıyla kutlama yapıldı.

PASTA KESİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Doğan Hızlan ve kütüphane çalışanları pasta kesti. Doğan Hızlan, kütüphanenin birinci yılı nedeniyle böyle bir etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Hızlan, kütüphane de kitapseverler ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONFERANS VERDİ

Daha sonra Doğan Hızlan, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda “Kütüphanenin Benim Yaşamımdaki Önemi” konulu bir konferans verdi. Herkesin yaşamında kütüphanelerin ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Doğan Hızlan, en çok Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ne gittiğini, orada çalışmaya başladığını söyledi.

DEVLET KİTAP ALMALI

Hızlan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de aslında kütüphanelerin sorunları var. Her gittiğiniz kütüphanede istediğiniz kitabı bulabiliyor musunuz? Birisi kütüphaneye kitap bırakırsa ya da bağışlarsa o kitapları bulabiliyorsunuz. Onun dışında devletin kitap toplama, kütüphaneye gönderme işlemi yok. Bunların yapılması için Milli Kütüphane var. Milli Kütüphane’ye de ancak kitap gönderirseniz, o kitap sizin yararınıza sunulabiliyor. Devletin belli bir miktar kitabı alması gerektiği kanaatindeyim. O zaman güvenceli olarak o kitaplar birikecek.”

İMZALI KİTAPLARIN ÖYKÜSÜ VARDIR

‘Hepimizin bir kütüphane yapma imkanı yok’ diyen Hızlan şunları söyledi: “Ne yazık ki, çocukluğumda kütüphaneye gitmeseydim, belki bende kitap sevgisi bu kadar olmazdı. Belki kitabın çağırdığı bir mesleğe gönül ve emek vermezdim. Kimsede olmayan kitabın sizde olmasından büyük mutluluk duyarsınız. O kitaba başka türlü bakarsınız. Her imzalı kitabın bir öyküsü vardır. Ama ne yazık ki aileler bu kitapları saklayamıyor, yerleri yok.”

KİTAP YASAKLAMALARI OLMASIN

Doğan Hızlan konuşmasını şöyle tamamladı: “En hoşa giden şey insanın kütüphanesinde zaman zaman gezinti yapmasıdır. Kitap yasaklamalarının olmamasını diliyoruz. Kitap yüzünden bir insanın özgürlüğünün de yok edilmesini istemiyoruz.”

Kaynak: http://www.gercekgundem.com