×

Bildiğiniz kahvehaneler gibi değil

Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçe genelindeki kahvehanelere kurduğu kütüphanelerde vatandaşlar artık oyun oynamak yerine kitap okumayı tercih ediyor. Tepecik, Türkoba, Muratbey, Güzelce, Celaliye Kamiloba’da 13 kahvehaneye konulan kütüphaneler nedeniyle vatandaşlar artık oyun oynamak yerine kitap okuyor. Türkiye’de kitap alışkanlığınınpekoluşmadığından dert yanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gelecek nesillere örnek olabilmek için çarşı, pazarda herkesin kitap okuması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak ilçe genelinde kitap okuma kampanyası başlattıklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, “Halkımız kitapla barışık değildi, biz bunun önüne geçebilmek için yaklaşık iki yıl önce başlattığımız her kahveye kütüphane projesinde önemli bir yol kat ettik. Vatandaşlarımız artık çoğu zaman kahvehanede oyun oynamak yerine kitap okumayı tercih ediyor. Bu görüntü bize mutluluk veriyor”dedi.

Belediyenin kahvehanelerdehayatageçirdiği kütüphane projesinin vatandaşlardan ilgi gördüğünü dile getiren Akgün; şunları söyledi: “Kahvehanelerde kurulan kütüphanelere ilginin büyük olması bizi sevindiriyor. Şu ana kadar 13 kahvehaneye kütüphane kuruldu ve diğer bölgelerde de bu çalışmalar devam ediyor.”

Vatandaşın ilgisini çeken kitabı ister kahvehanede isterse evine götürüp okuyabileceğini dile getiren Akgün, şöyle konuştu: ”Kitap okumayı alışkanlık haline getiren insanlar bilirler ki, okudukça yaşamları anlam kazanır. Yaşamıdaha iyi algılarlar, karşılaştıkları sorunları daha kolay çözerler. Bizde halkımızın daha fazla kitapla haşir neşir olabilmesini sağlayabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Halkımızın ilgisini gördükçe çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyoruz.

Kaynak: http://www.iha.com.tr