×

Prof.Dr.Bülent Yılmaz’dan 2013 Kütüphane Haftası Okuma Etkinliği Mesajı

“Kitabını alan meydana gelsin!” sloganı ile ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve çok olumlu geri bildirimler alınan (45 ilde gerçekleştirildi) Türkiye çapında aynı gün aynı saatte okuma etkinliğini bu yıl daha da büyüterek gerçekleştirmek gerekir. TKD-KYGM’nin Kütüphane Haftası programında da görüleceği üzere 27 Mart Çarşamba günü saat 12.30′da her il ve ilçenin meydanında kütüphane kullanıcıları ve isteyen herkese açık olan bu ortak kitap okuma etkinliğini yerel programlarınıza koymayı lütfen unutmayınız. Ayrıca bu etkinliği bu yıl daha da büyüterek gerçekleştirmek için lütfen sahip çıkınız ve elinizden geleni yapınız. Bununla ilgili işlemlerinizi kolaylaştırmak ve işin yasal boyutunda zorluk çekmemeniz için gerekli resmi yazı TKD tarafından valiliklere ayrıca gönderilecektir. Ancak sizler planlarınızı şimdiden yapabilirsiniz.

Kalıcı ve geleneksel hale getirmek, varlık nedenimiz olan okuyan ve düşünen topluma ilişkin duyarlılık ve sorumluluğumuzu göstermek adına simgesel de olsa bunu önemli bir etkinlik olarak görmek gerekir. Etkinliğin sadece öğrencilerin katıldığı bir okuma etkinliği olarak algılanmaması için de lütfen farklı yaş ve gruplardan katılım sağlamaya çalışalım. Hangi kütüphanede çalışıyor olursak olalım bizler de bireysel olarak bu etkinliğe katılalım, elimizden geldiğince çevremize duyuralım, başka sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapalım derim. Elbette amaç şehir meydanında hep beraber olmak, gücümüzü, mesleğimizi daha nitelikli ve etkileyici biçimde göstermektir. Ancak etkinliği merkezi biçimde yapamayan meslektaşlarımız, okul, semt ya da mahalle düzeyinde, hatta kütüphanelerinin önünde de yapabilirler. Yeter ki aynı gün aynı saate tüm Türkiye’ye mesajımızı verelim.

Kaynak: Kütüp-L

NOT:

Kitap okuma etkinliği; TKD Genel Merkezi, TKD Gençlik Çalışma Grubu- TKD Kampüs, TKD Halkla İlişkiler Çalışma Grubu-TKD HİG, Paydaş STKlar, Kütüphanaler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, 81 İl Valilikleri, İl Kültür Turizm Müdürlükleri, İl Halk Kütüphanesi Müdürlükleri, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlükleri desteğiyle 27 Mart Çarşamba Günü 81 İlde ve ilçelerde 12.30-13.00 saatleri arasında meydanlarda gerçekleşecek. Etkinliğin koordinasyonu Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi adına Aydın İLERİ tarafından yürütülecektir. Konu hakkında ayrıntılı bilgiler ilgili listelerle ve kurumlara Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi tarafından en kısa zamanda paylaşılacaktır.