×

ÇOMÜ Kütüphanesi Binaya Sığmıyor-Çanakkale

Hedef 1 milyon kitap’ parolasıyla yola çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi için ek bina yapımına başlandı. İki bina, birbirine tüp geçitlerle bağlanacak. İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ayrı kütüphaneler oluşturulacak.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kütüphanesi büyümeye devam ediyor.

7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren kütüphanenin kapısı hiç kilitlenmiyor. Ayda 10 bin kitabın kataloglandığı kütüphanedeki kitap sayısı 500 bini aştı. Durum böyle olunca, ikinci bina ihtiyacı ortaya çıktı. Ek bina yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Ek binamızın yapımı hızla devam ediyor. Burası da tamamlanınca 2 binayı birbirine tüp geçitlerle bağlayacağız. Kütüphane, bizim öngördüğümüzden daha verimli kullanılıyor. 500 – 600 kişilik bir kapasitemiz var. Özellikle sınav zamanlarında yer bulmak zor oluyor. Ek bina bu sıkıntıyı çözecek” dedi.

İhlas Haber Ajansı Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Uzun ve Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş’e kütüphane ve ek binayı gezdiren Prof. Dr. Laçiner, “Üniversite olarak bir çok yatırımımız var. Ama en önemsediğimiz yatırımlar arasında bu kütüphane yer alıyor. Çalışma alanları, kafeterya, dinlenme alanları, bilgisayar salonları, mescit gibi bölümleriyle, öğrencilerimize yeni bir yaşam alanı da sunmuş olduk. Sınav zamanı buraya gelen öğrencimiz, hiç dışarıya çıkma ihtiyacı hissetmeden bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliyor” diye konuştu.

Kütüphanenin yeni kurulmuş olmasına rağmen, bir çok alanda diğer kütüphaneleri geride bıraktığını da söyleyen Laçiner, “Başta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin her yerinden kitap geliyor. Sadece bu kitapların tasnifi ile uğraşan uzman arkadaşlarımız var. Kitaplar kategorilerine ayrılıyor, girişleri yapılıyor, etiketleniyor, sonra da raflardaki yerini alıyor. Ayda 10 bin kitap girişi yapıyoruz. Bunun için bir yazılım programı kullanılıyor. ÇOMÜ Kütüphanesinden girişini yaptığımız kitapların yüzde 60’ı, ilk giriş. Yani ilk kataloglayan biz oluyoruz” dedi. Laçiner, kütüphanede ‘Avustralya’ bölümü oluşturulduğunu, Çanakkale’ye gezmeye gelen konukların, burada kendi kültürlerine ait kitapları bulabildiğini de söyledi.

Kaynak: http://www.pirsushaber.com