×

“Akıllı Kütüphane” projesi ile il birinciliğini hedefliyorlar-Aydın

2012–2013 eğitim öğretim yılı Toplam Kalite Ödülü yarışmasında “Akıllı Kütüphane” adlı proje ile İncirliova birincisi olan 50. Yıl Ortaokulu 23 Ocak tarihinde Aydın’da yapılacak olan Toplam Kalite Ödülü yarışmasından da birincilik bekliyor. Hedeflerinin her zaman yukarılarda olduğunu ifade eden 50. Yıl Ortaokul Müdürü Hasan Hüseyin Solak, “Okulumuzda yaptığımız “Akıllı Kütüphane” adlı proje İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe birincisi oldu. Şimdi 23 Ocak’ta Aydın’da yapılacak olan yarışmada da iyi bir derece bekliyoruz” dedi.

5 BİN 9 KİTAP OKUNDU
“2011–2012 eğitim öğretim yılında Okul Müdürü Hasan Hüseyin Solak, Engin Yayla’nın yanı sıra üç öğretmen, bir veli ve birde öğrenci ile oluşturulan ekiple kurulan “Akıllı Kütüphaneden” şu ana kadar 32 öğrenci velisi, 22 öğretmen ve 800 öğrenci 5 bin 9 kitap okuyarak yararlandı. 5 binin üzerinde kitaba sahip olan “Akıllı Kütüphane” bilgisayar kayıtları ile her yıl en çok kitabı okuyan öğrenciye okul idaresi bisiklet hediye ediliyordu. Okul Müdürü Hasan Hüseyin Solak 2012–2013 eğitim öğretim yılında en çok kitap okuyan öğrencilere Tablet Bilgisayar hediye edileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDI
Bilgisayarlardan daha fazla yararlanıldığı günümüzde “Akıllı Kütüphane” ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırdıklarını ifade eden Okul Müdürü Hasan Hüseyin Solak, “Öğrenciler daha önceleri verilen dersleri bilgisayarda yapmaya çalışıyordu. Oluşturduğumuz “Akıllı Kütüphane” sistemi ile hem öğrencilerin derslerini kitaplardan çözmesini hemde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasını sağladık. Öyle ki, öğrenciler ders aralarında bile kitap okumaya gayret ediyorlar” dedi.

Kaynak: http://www.aydindenge.com.tr/