×

Fuarda ‘Kütüphane’ çağrısı-Çukurova 6. Kitap Fuarı

Yılın ilk kitap fuarı olan Çukurova 6. Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile gerçekleştirilen Çukurova 6. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Çok sayıda kitabın, derginin ve eğitici yayınların sergilendiği fuarda, sevilen karikatür dergileri de stant açarak, okuyucularıyla buluştu. Öğrenciler başta olmak üzere her kesimin yoğun ilgi gösterdiği fuar boyunca, 60 kültür etkinli, imza günlerinde de 300 yazar kitapseverlerle buluşacak.

205 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, organizasyonun bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Adana merkezli kitap fuarı ışığının Şanlıurfa, Mersin, Adıyaman, Kahramanmaraş gibi çevre illere ulaşmasını temenni etti. Coş, bölgesel bir fuar için gayret edilmesini gerektiğine vurgu yaparak, “500 bini aşkın öğrencimiz, öğretmen ve öğretim görevlimiz var. Bunların mutlaka burayı ziyaret etmesini sağlamak lazım. Bölgedeki insanların kitapla olan dostluğunu pekiştirecek, kendilerini yenilemelerini ve daha donanımlı olarak hayata bakmalarını sağlayacak adımlar atılmalı. Bunun için sivil toplum kuruluşu, medya ve kamudaki herkese görevler düşüyor. Fuar en iyi şekilde tanıtılmalı” dedi.

“VALİ SÖZÜNÜ BÖLÜP, ÖNERİDE BULUNAN KADINI ALKIŞLATTI”

Vali Coş, konuşma yaptığı sırada arka sıralardan malülen emekliye ayrıldığı öğrenilen Zeynep Yalçın adındaki bir kadın, “Otomobil kredisi var, konut kredisi var, o zaman merhaba diyelim Ankara’ya şahsınızla, diyelim ki kütüphane kuruyoruz verin kredi, kredi de sıfır olsun, kaynak da TÜYAP’tan olsun nasıl olur?” diyerek, Vali Coş’a seslendi. Coş ise “Teşekkür ediyorum güzel öneriniz için. Detayları inşallah açılış programımızın sonunda görüşelim. Böyle yenilikçi fikirlere ihtiyacımız var arkadaşlar” diyerek, kadını alkışlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise yaptığı konuşmasında, Adana nüfusunun ülke ortalamasına göre yüzde 2.5 daha genç olduğunu vurgu yaparak, kentteki 500 bin öğrenci potansiyeline dikkat çekti. Aldırmaz, “Çukurova ve insanı, kültür ve sanat açısından Türkiye’nin gülen yüzüdür” diye konuştu. TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise fuarın ve fuara katılanların, kente kazandırdığı ekonomik potansiyelin önemine dikkat çekti.

Konuşmalardan ardından başta Vali Coş ile eşi Aylin Coş ve Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, diğer katılımcılar ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesip, stantları gezdi.

Çok sayıda yeni eserin de ilk defa okuyucuyla buluştuğu fuar, 20 Ocak’a kadar kapılarını açık tutacak. Fuarda, aralarında Oya Baydar, Can Dündar, Enver Aysever, Ahmet Telli, Behçet Çelik, Canan Tan, Gülten Dayıoğlu, Nasuh Mahruki, Mine Soysal, Onur Öymen, Semih Gümüş ve pek çok şair, yazar ve bilim insanının bulunduğu konuklar 6 gün boyunca okurlarla bir araya gelecek.

Kaynak: http://www.yeniadana.net