×

8 Şehit Anısına 8 Kütüphane-Polis Abi Kütüphanesi Projesi

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl Karlıova ilçesinden görevden dönerken Hacılar mevkiinde menfeze yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu şehit düşen polis memurları anısına 8 okulda kütüphane açtı. İl Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan, “Polis Abi Kütüphanesi” projesi kapsamında kurulan kütüphanelerin hizmete açılması için dün Murat ve Yavuz Selim ilköğretim okullarında tören düzenlendi. Düzenlenen törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve polis memurları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Polis Abi Kütüphanesi” projesi kapsamında açılan kütüphaneler ile çocukların eğitimine verilecek katkının son derece önemli olduğunu söyledi. Projeden ötürü Emniyet yetkililerine teşekkür eden Vali Güvençer, ” 2012’de ömrümüz boyunca unutmayacağımız şehitlerimiz oldu. Emniyet teşkilatımız 2012 yılında verdiği şehitlerin hatırlarını yaşatmak üzere onlar adına okullarda kütüphane açıyor. Açılacak 8 kütüphaneden 2’si merkeze bağlı okullarda, 6’sı da ilçelerimizdeki okullarda. Bu vesile ile kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyor, şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

Vali Güvençer’in konuşmasının ardından kütüphane açılışları yapıldı. Açılış yapıldıktan sonra okullar tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmalarında derece yapanlara çeşitli ödüller verildi. Yavuz Selim İlk Öğretim Okulunda derece yapan öğrencilerden  birinci olan Songül Çakman, dizüstü bilgisayar, ikinci olan Rümeysa Kolak’a bisiklet, üçüncü olan Abdulmutalip Sadık’a, ise kol saati polis memurları tarafından hediye edildi. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Güvençer, öğrenci velileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

8 şehidin anısına açılan kütüphaneler şöyle:

Karlıova ilçesindeki bir görevden dönerken 16 Eylül 2012’de Hacılar köyü mevkisinde menfeze yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu şehit olan polis memuru Şeyhmuz Karakut’un adı Genç Lisesi’nde, Şehit Samet Kırcalı’nın adı Karlıova ilçesi Kantarkaya İlköğretim Okulu’nda, Şehit Cuma Mercimek’in adı Solhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, Şehit Murat Toprak’ın adı Adaklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, Şehit Fatih Celayır’ın adı Yayladere İlköğretim Okulu’nda, Şehit Gökhan Kuzu’nun adın Kiği ilçesindeki Yusuf Ziya Değnekçi İlköğretim Okulu’nda, Şehit Osman Küçükdilan’nın adı Murat İlköğretim Okulu’nda, Şehit Ümit Yıldırım’ın adı Murat İlköğretim Okulu’nda açılan kütüphaneye verildi.

Kaynak: http://www.bingol.gov.tr