×

Kitap Okuma Alışkanlığına Dikkat Çekildi-Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi

Gençlik Meclisi tarafından Meydan Parkı’nda organize edilen etkinlikle kitap okuma alışkanlığına dikkat çekildi.Trabzon Belediye Gençlik Meclisi önemli bir etkinliğe daha imza attı. Topluma kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için üniversite öğrencilerinin de katılımıyla Meydan Parkı’nda bir araya gelen gençler, yaklaşık bir saat boyunca kitap okuma faaliyetinde bulanarak kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çektiler.

Kitap okuma etkinliği sadece Trabzonluların ilgisini çekmekle kalmadı. Vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören etkinliğe Turistik gezi için Trabzon’a gelen ve gençlerle birlikte kitap okuyan Koreli turistler, böylesine güzel bir organizasyonu düzenledikleri için gençlere teşekkür ettiler.
Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Meydan Parkı’nda düzenledikleri etkinliğe yaklaşık 100 meclis üyesi ve öğrencinin katıldığına dikkat çekerek, “ Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur.
 
Gelişmiş ülke toplumları, sahip oldukları bilgilerin yüzde 60’nı bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Okumanın önemini kavrayamamış toplumlar dünyanın en az gelişmiş toplumlarıdır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi okuma oranıyla doğru orantılıdır. Düzenlediğimiz etkinlikle kitap okumanın önemini bilen bir gençlik olarak tarih ve kültür kenti Trabzon’da okumanın önemine dikkat çekmek istedik”  ifadelerini kullandı. Başkan Tosun, yaptıkları faaliyetlere her zaman veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, “ Başkanımız her zaman gençlere güvendiğini ifade ederek geleceğin teminatı gençlerin yanında yer aldığını verdiği desteklerle gösteriyor. Biz de Başkanımızın güvenini boşa çıkarmamak için gençlerimizin katılımıyla önemli etkinliklere imza atıyoruz. Ayrıca, Meydan Parkı’nda yaptığımız kitap okuma etkinliği için büyük emek sarf eden Gençlik Meclisi Eğitim ve Öğrenci Sorunları Başkanı Muhammet Şahin’e ve etkinliğe katılan meclis üyelerimiz ile üniversite öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2013/0101Kitap.html