×

Bahar Koleji her eve bir kütüphane kuruyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde başarıları kadar sosyal alanda da adından sıkça söz ettiren Özel Yıldırımhan Bahar Koleji, “ Kitabımı okuyorum, Kütüphanemi Kuruyorum” projesi başlattı. Proje kapsamında her öğrencinin düzenli kitap okuyarak evinde kütüphanesini oluşturması hedefleniyor. Ayrıca okul okuduğu kitabı en iyi anlayan ve kitap yarışmasında derece alan öğrencilerine de hediye veriyor.

Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla sene başından bu tarafa okul tarafından belirlenen kitapları düzenli okunmasını sağlayan Özel Bahar Koleji’nde, her kitabın bitirme tarihinde de “Kitap Yarışması” düzenlenerek en iyi anlayan öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Okumayı çok sevdiğini belirten 8. sınıf öğrencilerinden Mürüvvet Çalışkan “Okulumuzun böyle bir imkan sunması bizi çok sevindirdi. Yarışmalar bizim kitap okuma isteğimizi daha çok artırıyor. Hem de evimizde kütüphanemi daha da büyütme imkanı buluyorum” dedi.

6. sınıf öğrencilerinden Ahmet Selim Erdoğan’da, kumbarasında biriktirdiği paralarla kitap alma imkanı bulan öğrencilerden. Kitap stantlarında çok çeşitli kitaplar bulunduğunu dile getiren Ahmet Selim, “Biriktirdiğim paralarla dilediğim kitapları aldım.” diye konuştu. Okul Müdürü Ali Erdoğan, öğrencilerin okudukları her kitabı anne ve babalarıyla paylaştıklarını ifade etti. Okul olarak akşam evde ebeveynlerle birlikte kitap okuma saati düzenlediklerini belirten Erdoğan, “Tüm öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla bu projeyi başlattık. Öğrencilerimize düzenli olarak okuttuğumuz kitapların yarışmalarla takibini de yapıyoruz. Kitaplar da öğrencilerimizin evdeki kütüphanesine konuluyor.Böylece hem öğrenciler kitabı daha çok anlayarak okumaya yöneliyor, hem de evde kendi kütüphanesini oluşturuyor. Amacımız her öğrencilerimizin evinde bir kütüphane oluşturmak.” dedi. Erdoğan ayrıca şunları ifade etti: “Öğrencilerimize genç yaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazandırarak toplumumuza kültürlü, donanımlı birer birey yetiştirmeyi hedefliyoruz. Biz öğretmenler olarak haftada bir kitap bitirerek öğrencilerimize örnek oluyoruz. Öğrencilerimizde ailelerine örnek olarak bu etkinliği kitap okuma şölenine dönüştürüyor” dedi.

Kaynak : http://www.haber3.com/