×

Ankara Ticaret Odası arşivi yandı

Ankara Ticaret Odası’nın ticaret sicil kayıtlarının bulunduğu arşiv bölümünde dün saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın sırasında içeride kimsenin olmadığını belirten yetkililer, evrak bölümünde çıkan yangının kısa sürede büyüdüğünü ancak diğer bölümlere sıçramadan müdahale edildiğini söyledi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucu söndürülürken ATO Başkanı Salih Bezci, “Hasar büyük mü?” sorusuna, “Tahmin ettiğimiz kadar değil. Ticaret odası çalışmalarına devam edecek” diye cevap verdi.

Arşiv bölümünde ticari sicil dosyaları olduğunu ve yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirten Bezci, “Güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerince gereken önlemler alındı. En önemli konu can güvenliği. Personelimize bir şey olmadı” dedi.

Arşiv bölümünün kendileri için önem taşıdığını belirten Bezci, “Tarama sistemine geçmiştik, yaklaşık yüzde 70’ini tarayıp bilgisayar ortamına aktarmıştık. İnşallah kalan evraklara da bir şey olmaz” diye konuştu. Yangın 2 saatte kontrol altına alınırken, yoğun dumandan etkilenenler için ayran dağıtıldı.

Kaynak: http://www.posta.com.tr