×

İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi’nde Tarayıcı Hizmeti

İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kullanıcı hizmetlerini iyileştirmek için bir yenilik daha yaptı. 19 Aralık 2012 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan, uluslararası pek çok kütüphanede tercih edilen, ergonomik tarayıcılar (bkz.) ile kullanıcılar hem zamandan tasarruf edecek hem de kağıt israfı önlenecektir.

İÜ Kütüphanelerini Yeniden Yapılandırma Projeleri kapsamında dijital dünyaya bir adım daha yaklaşmak için alınan A0 ve A2 boyutta tarayıcılar ile projeler kapsamında;  A4 tarayıcılarla, öğrenci isteklerini karşılamak için dijital kopyalar ile hizmet verilecektir.  Telif hakları uyarınca düşük çözünürlükte ve kopyalanamaz nitelikte ürünler öğrencilerin kullanımına sunulacaktır.

Kullanıcılar bireysel isteklerini, TARAYICI BÖLÜMÜNDE hizmete sunulan tarayıcılardan (4 adet) kendileri karşılayacaktır. En iyi tasarım ödülü alan tarayıcılar kullanım basitliği ve Türkçe ara yüzü sayesinde her düzeyde kullanıcıya kolayca hizmet verebilir niteliktedir. İsteyen kişiler Bilgi Hizmetleri Bölümünün danışmanlığında TARAYICI BÖLÜMÜNÜ ücretsiz olarak kullanabilir.

Kaynak: http://kutuphane.istanbul.edu.tr

1 yorum

comments user
Hüseyin BOYNUKARA

İstanbul Üniversitesi’ne hayirli olmasini diler, BORDO Döküman Sistemleri A.Ş’nin ZEUTSCHEL urunleri tercih edildigi icin tesekkur ederiz.