×

Selçuklu’da kitap sayısı 92 bin oldu

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri büyük ilgi görüyor. Öğrencilerin ve vatandaşların kütüphanelerden en iyi şekilde yararlanması için Selçuklu Belediyesi tarafından gerekli düzenlemeler yapıldı.Kitap severlerin istedikleri yeni kitapların alınmasıyla 9 kütüphane de 92 bin kitaba ulaştı. Konya’nın en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olan Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanelerinde 92 bin kitap okuyucuyla buluşuyor.

Toplam 26 bin üyeye ulaşan kütüphanelerden günlük ortalama 3 bin 500 kişi yararlanıyor. Üyelerin ödünç kitap alabildiği kütüphanelerde ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor. Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Tesisi , Şeker Mahallesinin yanı sıra Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ve Selçuklu Toki İlkokulun da hizmet vermeye başladı.

Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri “Okullar Hayat Olsun “Projesi kapsamında okullarda halka açık kütüphane uygulamasına geçti. Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ve Selçuklu Toki İlkokulu’nda açılan kütüphanelerden vatandaşlarda yararlanıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ;” Okumanın önünde hiçbir engel olmasın ve hemşehrilerimizin istedikleri kitaba daha hızlı ulaşsın istiyoruz.Kitap sayımızı 92 bine yükselttik.Günlük 3 bin 500 kişinin kitap alması ilerisi için sevindiricidir. Sedep Projesinin kapsamında da tüm öğrenci ve velilere dağıtılan kitapların okunduğunu görüyoruz.Hemşehrilerimizi her gün belli bir süre kitap okumaya ve bunu ailelerine benimsetmeye davet ediyoruz.”dedi. Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri 7’si mahallelerde , 2’si de okullarda olmak üzere toplam 9 kütüphane ve 1 müdür ve 24 personelle okuyucularına hizmet vermektedir.

Kaynak: http://www.hakimiyet.com