×

Öğrencilerden örnek davranış

KEMER Lisesi’nde görevliyken Muş’un Balkır İlçesi’ne atanan matematik öğretmeni Rahime Silpagar, yeni okulunda kütüphane açmak için çalışma başlattı. Kütüphane için yardım isteyen Silpagar’a ilk destek eski öğrencilerinden geldi. Kemer Lisesi öğrencileri, eski öğretmenleri için kitap toplama kampanyası başlattı.

Öğretmenlerinin isteğine hemen cevap veren 12-C sınıfı öğrencileri Elif Akkaya, Elif Nur Anbarkaya, Arzu Evcil, Zeynep Kural, Sibel Yazar, Emine Efecan, Merve Nur Lale, Cemal Demirel, Ahmet Karakoyunlu ve Eftal Çetin 15 gün süren kampanyaları kapsamında yüzlerce kitap topladı. Toplanan kitap ve kışlık giyecekler Balkır Ortaokulu’na gönderildi.

Projeyi başlatan öğrencilerden Elif Akkaya, toplum hizmeti ve sosyal faaliyet anlamında böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Kampanya süresinde öğrenciler, veliler ve bazı kırtasiyelerin de desteğiyle okuma, test, hikâye, şiir ve romanlardan oluşan kitapları topladıklarını anlatan Akkaya, “Bundan sonra da buna benzer faaliyetlerin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: http://www.gercekgundem.com