×

Ödemiş’e bağlı Yolüstü Köyü İlköğretim Okuluna Kütüphane-İzmir

Ödemiş’e bağlı Yolüstü Köyü İlköğretim Okulu bahçesine devlet vatandaş işbirliği ile modern bir kütüphane kazandırıldı. Kütüphane açılışına Kaymakam Abdullah Dölek, eski Ödemiş Kaymakamı ve Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, Müftü Mustafa Bilgiç, ADD Şube Başkanı Hikmet Güriş, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Yolüstü Muhtarı Kemal Sağlam, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ve kütüphanenin yapımına katkı sağlayan iş adamı Hüseyin Baysan adına İnan Özsoy, gazeteci Yüksel Balcı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kütüphanenin açılış töreninde ilk konuşmayı Okul Müdürü Kozan yaptı, “Kitaplar en önemli kaynaklardır.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanenin yapılmasında öncülük yapan Sayın Mehmet Çelikkaleli’ye, Yüksel Balcı’ya, Belediye Başkanımız Bekir Keskin’e ve hayırsever işadamımız Hüseyin Baysan’a teşekkür ediyorum” dedi Ardından Ödemiş’in eski kaymakamı, Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu konuşma yaptı. Koçoğlu, “Buradan ayrılalı daha 2,5 ay oldu. Kütüphanemizin açılışı nedeniyle bugün buradayım. Ödemiş’te görevde iken süt toplama merkezleri, köylerimizin yolları, bakımları, köy konakları, çevre düzenlemeleri, su depoları, ve bir çok burada ayrıntısına girmeyeceğim yatırımları hayata geçirdik. Kütüphanenin yapılması konusunda destek sağlayan sevgili Hüseyin Baysan’a teşekkür ediyorum. Kütüphaneler ve kitaplar önemli. Bir çocuğun büyümesinde ekmek, su ne kadar önemliyse, Onun ruhunun gıdası da kitaplar ve bilgidir. Ben de okulda iken kütüphanemizde ne kadar kitap varsa okumuş idim. Hem ders çalıştığım, hem de kitap okuduğum kütüphaneler benim hayatımda önemli bir yer teşkil etmiştir. Köylülerimizi de buraya çekerek onların da burada kitap okumalarını sağlamak en güzel hizmet olacaktır” diye konuştu.

Ödemiş Kaymakamı Dölek de, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün okulunuza, köyünüze hizmet verecek ve neşenize neşe katacak bir yer daha hizmete giriyor. Buradan bugünün küçükleri olan çocuklarımız yarın savcı, hâkim, doktor, öğretmen, kaymakam, bakan ve başbakan, hatta cumhurbaşkanı olacaktır. Sayın valimizin Ödemiş’te dolu dolu 6 yıl görev yaptığı ilçeden güzel eserlerle ayrılıp arkasından anılması bizleri de çok mutlu etmiştir. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından okulun halk oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu. Ardından Cengiz Ovalı adlı öğrenci, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ahmet Latif Kırlı ve Rukiye İnci adlı öğrencilerde de şiirler okudu. Daha sonra işadamı Hüseyin Baysan adına plaketini İnan Özsoy aldı. Protokol üyeleri kütüphanenin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdiler. Kitap okuma bölümünün yanı sıra bilgisayarların da yer aldığı kütüphanenin açılışı sonrası Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de bir adet klima hediye ettiğini açıkladı. Program ikramlarla sona erdi.

Kaynak:http://www.gazetea24.com/