×

Bursagaz personeline e-kütüphane jesti

Sosyal sorumluluk bilinci ile Türkiye’den kazandığını yine Türkiye’nin gelişimi için kullanan Alman enerji devi EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz, personeli için Bursagaz Kütüphanesi’nin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla e-kütüphane sistemini oluşturdu.Çalışanlarının kişisel gelişimine önem veren Bursagaz, 2007’den beri faaliyette olan kütüphanesini online hale getirerek, personelin her türlü kaynağa kolayca ulaşmasını ve kaynakların korunmasını sağlayacak e-kütüphane projesini hayata geçirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, çalışan personelin rutin iş akışının yanı sıra kültürel faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilmesi ve kaynaklara daha hızlı ulaşabilmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Bursagaz’ın son dönemde online iletişim ve elektronik medya çalışmalarına yoğunlaştığını dile getiren Tola, e-kütüphanenin de böyle bir projeksiyonla ortaya çıktığını vurguladı. Kurum olarak müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak için sürekli çalıştıklarını anlatan Tola, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk çalışmaları sayesinde hem çalışanlarıyla hem de kentle daha sıcak bir diyalog ortamı oluşturduklarını söyledi. E-Kütüphane çalışmasının da böyle bir düşüncenin ürünü olduğuna dikkat çeken Tola, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursagaz personelini okumaya ve bilinçlenmeye teşvik etmek amacıyla geliştirilen e-kütüphane sistemiyle çalışanlar, okuduğu yayınlar hakkında online sistem üzerinden yorum yapabilecek ve bu sayede yayınların bilinirliği artacak. Aynı zamanda bu sistemle var olan ve gelecekte satın alınacak kitap, CD/DVD, dergi ve benzeri yayınların kayıt altına alınması ve yayın kaybının önlenmesi sağlanabilecekken, ödünç alma süresinin bitiminde uygulama yöneticisinin ve personelin bilgilendirilebilmesi de mümkün hale gelecek. Tüm Bursagaz personelinin yararlanabileceği bu e-kütüphane sistemi, çalışanları hem okumaya teşvik edecek hem de şahsi bilgisayarından yayınlara ulaşma kolaylığı sağlayacak. Yine yazılım sayesinde kütüphanemizde bulunan ve kütüphanemize eklenecek tüm dergi, kitap ve medya içerikleri kaydedilecek ve güncellenebilir hale gelecek. Personelimiz bu sistem sayesinde arzu ettiği yayınların ödünç alma talebini online yaparak, ödünç alınmış olan kitapların kimde olduğunu görebilecek, ne zaman geri teslim edileceğini vb. işlemleri yine online olarak takip edebilecekler.”

Bursagaz Bilgi Teknolojileri Müdürü Mehmet Ensari yönetiminde; Bursagaz çalışanlarından Selçuk Yaşar, Fatma Yılmaz ve Halil Güngör’ün çalışmalarıyla faaliyete geçen e-kütüphane sistemi, şirket içi dokümanların açık bilgi paylaşımının gerçekleşmesine olanak sağlayacak. Bursagaz e-kütüphanesinde şu anda 397 adet kitap, 33 adet eğitim notu, 24 adet CD, 2 adet DVD, 2 adet kaset personele hizmet vermek üzere yayında.

Kaynak: http://www.bursadabugun.com