×

Oyuncak Kütüphanesi açıldı-Balıkesir

Gömeç’te, Gerçek Masallar Atölyesi Projesi kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukları sevindirdi. 6 Eylül Çok Programlı Lisesi bahçesinde 130 bin lira harcamayla gerçekleştirilen Oyuncak Kütüphanesinden 3-6 yaş arası çocuklar yararlanıyor. İçinden müzik aletlerinden oyuncaklara, kitaplara ve bilgisayara kadar çok sayıda materyalin yer aldığı Oyuncak Kütüphanesinde, 6 Eylül Çok Programlı Lisesi çocuk gelişimi bölümünde okuyan öğrenciler çocuklara yardımcı oluyorlar.

Okuldaki idareci ve öğretmenlerin hazırladıkları Gerçek Masallar Atölyesi Projesi Kapsamında Oyuncak Kütüphanesinin açıldığına dikkat çeken 6 Eylül Çok Programlı Lisesi Müdürü Latif Korkmaz, “Okuldaki idareci ve öğretmenler proje hazırladı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı da bu projeyi destekledi. Böylelikle Gerçek Masallar Atölyesi Projesi gerçekleşti. 3-6 yaş arası çocuklar bu kütüphaneden yararlanıyor. Çocuk gelişimi öğretmenleri ve bu bölümde okuyan öğrenciler de çocuklara destek oluyorlar. Çevrede bulunmayan Oyuncak Kütüphanesini ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. Destek olan kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Oyuncak Kütüphanesi Sorumlu Öğretmeni Melike Teldik, “Biz bu projede geniş kitlelere hizmet vermek istiyoruz. Herkes yararlansın istiyoruz. Oyuncak ve müzik aleti çeşitlerimiz çok. Çocukların yaş ve gelişim durumlarına göre oyuncaklar mevcut. Biz hizmet için buradayız. Yararlı olmak istiyoruz” dedi. Kütüphanede görevli öğrencilerden İrem Sayhan da “ Biz burada görev almaktan mutluyuz. Devamının gelmesini diliyoruz” dedi.

Öğrenci Songül Uğuztekin de, “Buranın açılması bizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban da” Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle burası kuruldu. Anaokulu öğretmeni Düriye hanım öncülük etti. İlçemize 130 milyar liralık bir yatırım kazandırdık. Çocuklar yararlanıyor. İlçemize performans kazandırdı. Başka arkadaşlarımız da başka projeler hazırlıyorlar” dedi.

Kaynak: http://www.balikesir.gen.tr