×

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde eLibrary Sunumu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Eğitim Fakültesi kurucu bölümlerinden İngiliz Dili Eğitimi Bölümü, 30 Ekim 2012 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri, Dışişleri Birimi’nde ‘Bilgi ve Kütüphane Kaynakları Uzmanı’ olarak görev yapan Karen Hartman’ı “e-Library USA” (elektronik kütüphanecilik ABD) konu başlıklı sunumu için Üniversite Kütüphanesinde konuk etti.

DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katıldığı sunumda dalında uzman Hartman, e-Library’de tüm okuyucu ve araştırmacı kitlelerinin erişebileceği akıl almaz derecede çok büyük kaynaklar bulunduğunu belirterek, İngiliz Dili Eğitimi ile doğrudan ilgili olan zengin kaynakları katılımcı öğrenciler ve öğretim üyeleri ile paylaştı. Academic OneFile, BookFlix, English Language Learner gibi bilgi-bankaları ve e-LibraryUSA’ de bilgi erişimini detaylı olarak anlatan Hartman katılımı yüksek olan sunumun bölüm öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından ilgi ile izlenmesi konusunda oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.

Uzman Karen Hartman; kütüphane kültürümüzün giderek zayıfladığından, kütüphane imkanlarını sanal ortama taşıyarak; kütüphane alışkanlıklarımızı yeniden kazanmamız gerektini belirtti. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülşen Musayeva Vefalı, sunum sonunda tüm katılımcılar adına teşekkürlerini sunarak Uzman Hartman’a DAÜ Tanıtım Dosyası’nı takdim etti ve kendisini yine DAÜ’de görmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: http://www.kibrispostasi.com