×

New York’tan Türkiye’ye ‘Umut Köprüleri’

‘Umut Köprüleri Projesi’ (Bridges of Hope Project), Türkiye’de kütüphane ihtiyacı bulunan okullarda kütüphaneler açılması için New York’ta özel bir yardım gecesi düzenledi. New York’ta yaşayan hayırsever Avukat Çiğdem Acar’ın kurucu başkanlığını yaptığı ve Türkiye’deki okur-yazar çocuk oranının artırılmasını ve çocuklara özgüven sağlamanın yanı sıra eğitim aşkını tattırmayı hedefleyen Umut Köprüleri Projesi, aralarında TADF Başkanı Ali Çınar ve Türkiye’nin ABD’deki en ünlü ve başarılı doktorlarından Tamer Seçkin’in de olduğu New York’taki Türk ve Türkiye dostu Amerikalı hayırseverleri, Burhanettin Bastiyalı’nın sahibi olduğu Midtown Loft Terrace’de bir araya getirdi.

Hayırsever Avukat Acar’ın katılımcılara teşekkür ettiği gecede, MAG Dergisi Müşteri Yöneticisi Elif Sallorenzo, Türkiye’ye olan sevgileri ile öne çıkan, ‘Evet Bir bardak Daha Çay İstiyorum’ (Yes, I would Love Another Cup of Tea) adlı kitabın yazarı Katharine Branning ve Prof. Dr. Heath W. Lowry de katılarak, birer konuşma yaptılar.

Türkiye’de bugüne kadar 100 kütüphane açan ‘Umut Köprüleri Projesi’nin, Eğitim düzeyi düşük yörelerdeki 50 yatılı okulda, 50 kütüphane açılması için bağış topladığı gecede Türk sanatçıların eserleri de açık artırmayla satışa sunuldu. Açık artırmada, Aydın Doğan Vakfı Kartiktür Yarışması ödülü sahibi Necdet Yılmaz’ın da bir eseri yer aldı.

Katılanlara Türk yemeklerinin ikram edildiği gecenin ardından etkinlikle ilgili bilgi veren Avukat Acar, hedeflerinin Türkiye’deki yatılı ilköğretim okullarında, köy ilkokullarında kütüphaneler açmak ve eğitime katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Hedeflerinin sadece bununla sınırlı olmadığını belirten Acar, aynı zamanda Türkiye’nin ABD’de tanıtımına katkı sağlamak da olduğunu kaydetti.

Kurucu başkan Av. Çiğdem Acar’ın proje ile ilgili röportajı için tıklayınız

Kaynak: http://www.turkishjournal.com