×

Telefon Kütüphanesi’ne en çok ziyaret yine Erzurum’dan

Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi Türkiye’nin her yerindeki görme engellilere ulaşmaya devam ediyor. Telefon Kütüphanesi’nde Haziran ve Temmuz aylarında olduğu gibi Eylül ayında da en çok kitap dinleyen şehir Erzurum oldu.

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye daha kolay erişimi için geliştirilen “Telefon Kütüphanesi” ilgi çekmeye devam ediyor. Telefon Kütüphanesi projesi hayata geçtiği günden itibaren 10 aylık sürede 213 bin 126 kez arandı. Bu sürede yaklaşık 1,8 milyon dakikadan fazla sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi’nin arandığı iller sıralamasında, İstanbul, Ankara, Erzurum, İzmir ve Bursa ilk 5’te yer aldı.

Görme engellilerin, Türkiye’nin her yerinden ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabildiği Telefon Kütüphanesi’nde en çok dinlenen eser ise Elif Şafak’ın AŞK isimli kitabı oldu. Eylül ayında en çok Erzurum’dan arama yapıldı. Telefon Kütüphanesi, Eylül ayı içerisinde 128 bin 800 kez arandı. 3 bin 581 arama ile Erzurum en çok kitap dinleyen şehir oldu. Erzurum, Temmuz ve Ağustos ayında da en çok arama yapan il olmuştu. Anadolu illerinden Telefon Kütüphanesi’ne erişim rakamını sürekli yükselten Türk Telekom, projenin ana hedefi olan bilgiye erişimde bölgesel ve ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmaya destek vermek için Telefon Kütüphanesi’ni büyütmeye devam ediyor.

Telefon Kütüphanesi uygulaması, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonu üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri geri gidebilme ve kaldığı yerden devam edebilme gibi özelliklerden yararlanabiliyor.

Türkiye’ye Değer hakkında Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, kurumsal sorumluluğunun gereği olarak sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe yönelik yatırımlarla Türkiye için değer yaratma hedefiyle çalışıyor. Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi, Türk Telekom Okulları, Türk Telekom Internet Evleri, Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleri ve e-Fatura Ormanları gibi “Türkiye’ye Değer” çatısı altında ülke çapında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra Türk Telekom il müdürlüklerinin gerçekleştirdiği 100’den fazla yerel sosyal sorumluluk faaliyeti ile de yaşadığı toplumun hayatına değer katmaya devam ediyor. Düşük karbonlu iş modelinin Türkiye’de geliştirilmesi ve uygulanmasına öncülük etme hedefiyle hareket eden Türk Telekom, ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürebilirlik prensiplerine göre dönüştürüyor ve bu sürece tüm çalışanlarını, onların ailelerini, tedarikçilerini ve müşterilerini de dahil etmeyi stratejisinin bir parçası olarak görüyor. Karbon ayak izini düzenli olarak ölçüp tüm paydaşlarının bilgisine sunan Türk Telekom aynı zamanda Türkiye’de karbon ayak izini hesaplayıp CDP’ye (Carbon Disclosure Project/Karbon Saydamlık Projesi) raporlayan ilk telekomünikasyon şirketi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında

Türk Telekom tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketidir. Sabit hat ve geniş bant internet alanında bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunan Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin 30 Eylül 2012 itibariyle 14,5 milyon sabit erişim hattı ve 7 milyon ADSL hattı (toptan) müşterisi bulunmaktadır. Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’i Ojer Telekomünikasyon A.Ş. ve yüzde 30’u Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na aittir. Sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarıyla düşük karbonlu iş modelinin Türkiye’de geliştirilmesi ve uygulanmasına öncülük eden Türk Telekom, sunduğu ürün ve hizmetlerini, ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürebilirlik prensiplerine göre dönüştürür ve bu sürece tüm çalışanlarını, onların ailelerini, tedarikçilerini ve müşterilerini de dahil etmeyi stratejisinin bir parçası olarak görür. Türk Telekom, Türkiye’de karbon ayak izini hesaplayıp CDP’ye (Carbon Disclosure Project/Karbon Saydamlık Projesi) raporlayan ilk telekomünikasyon şirketidir.

Türk Telekom Grubu hakkında

Türk Telekom Grubu, sabit hat ve GSM’den geniş bant internete kadar bütünleşmiş telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır. Türk Telekom grup şirketlerinin 30 Eylül 2012 itibariyle 14,5 milyon sabit erişim hattı, 7 milyon ADSL hattı (toptan) ve 13,2 milyon GSM abonesi bulunmaktadır. Grup şirketleri, tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye genelindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Genişbant operatörü TTNET, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, BT çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit A.Ş., online oyun şirketi Sobee ve çağrı merkezi şirketi AssisTT şirketlerinin %99,9’una, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Pantel International AG ve iştiraklerinin ise %100′üne sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye’deki üç GSM operatöründen biri olan Avea’nın hisselerinin %90’ına sahiptir. Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk’taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de dolaylı azınlık hissesine sahiptir. Türk Telekom’un hisselerinin %55’i Ojer Telekomünikasyon A.Ş. ve %30’u Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na aittir. Geriye kalan %15’lik hissesi de halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri, Mayıs 2008 itibariyle İMKB’de işlem görmektedir.

Kaynak: http://www.medyantalya.com