×

Bağlar Belediyesi Gençlik Kütüphanesine Yoğun İlgi-Diyarbakır

Bağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet yürüten 5 Nisan Gençlik Kütüphanesi’ne mahalleli vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bağlar sınırları içerisinde tek kütüphane konumunda olan 5 Nisan Gençlik Kütüphanesi günlük 150 öğrenci ağırlıyor. Bağlar Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Kütüphanesi 2009 yılında faaliyete geçti. Gençlik kütüphanesinin kurulmasının temel amacı birey ve grupların zamanlarını okuyarak dinleme, eğitim, bilgi ve kişisel gelişim konularındaki gereksinimlerini karşılamak için çeşitli kaynak ve hizmetler sağlamayı kapsıyor.

5 Nisan Gençlik Kütüphanesi Kürtçe ve Türkçe kitaplardan oluşuyor. Kaynak konusunda hiçbir problemin yaşanmadığı kütüphanede bilimden sanata, edebiyattan coğrafyaya kadar birçok türde kitap rahatlıkla bulunuyor. Zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmek isteyen bütün yaş gruplarına, ağırlıklı olarak da çocuk ve gençlere hitap eden kütüphane her gün 150 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Okuyucuların bilgiye kolayca ulaşması için 5 Nisan Gençlik Kütüphanesi olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Bağlar Belediyesi 5 Nisan Gençlik Kütüphane çalışanı Bülent Ateş, “Cins, yaş, din, millet, eğitim, kültür, sosyo-ekonomik düzey ve politik görüş farkı gözetmeksizin her türlü materyal imkanı sunmaktayız” dedi. Eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarında belediyenin web sitesine girerek kitap talep etmeleri halinde ücretsiz olarak evlerine servis edileceğini vurgulayan Ateş, “Ayrıca hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar için eve kitap teslimi ücretsiz olarak yapmaktayız.

Kütüphanemiz haftanın 7 günü saat 8.00 ile 17.00 arasında vatandaşlara hizmet vermektedir. Kitabı almak isteyen vatandaşların adını bilgisayar ortamında kaydederek istediği kitabı veriyoruz. Okuyucularımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştu. Her hafta düzenli olarak 10-15 ve 17-25 yaş arası gruplara göre çeşitli eğitici sinevizyon gösterimlerinin de yapıldığını kaydeden Ateş, şöyle konuştu: “Kısa metrajlı çizgi film gösterimleri yapmaktayız. Sinevizyon gösteriminin yapılması ise çocukların hayal dünyasının geliştirilmesini ve daha farklı boyutlarda görme yetisi kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yine 17-25 yaş arası gençlere ise uzun metrajlı film gösterimleriyle yaşama farklı boyutlardan bakabilmeleri, daha duyarlı hale gelebilmeleri için eğitici filmler izletiyoruz”.

Kaynak:  http://www.baglar.bel.tr/

1 yorum

comments user
osman erdal

aslından bu çalışmayı kutlamak istiyorum eve mahkul olan engelli vatanşalar yönelik süper bir hizmet tbrkler