×

Mısır İskenderiye Kütüphanesi ile Türkiye Milli Kütüphanesi Genel İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Mısır İskenderiye Kütüphanesi ile Türkiye Milli Kütüphanesi arasında “Genel İşbirliği Anlaşması” imzalandı. İskenderiye Kütüphanesi’nden yapılan yazılı açıklamada kurum müdürü İsmail Siracüddin, geçen hafta Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, ortak kültürel miras alanında işbirliği sağlamak amacıyla Milli Kütüphane ve bazı üniversitelerle işbirliği anlaşması imzaladıklarını bildirdi.

İsmail Siracüddin ayrıca Milli Kütüphane ve İskenderiye Kütüphanesi’nin akademik sempozyumlar düzenlemek üzere anlaştığını belirtti. Öte yandan Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’daki dünyaca ünlü İskenderiye Kütüphanesi’nin Başkanı Dr. İsmail Siracüddin ve beraberindeki heyet ile Milli Kütüphane Başkanlığında ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ziyaret esnasında iki ülke kütüphaneleri arasında “Genel İşbirliği Anlaşması” imzalandığını ifade eden Acar, anlaşma uyarınca bilginin üretilmesi ve ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeye yayılması, halklar ve kültürler arası diyalogun geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldığını ifade etti.

İskenderiye Kütüphanesi Müdürü Siracüddin, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmüştü. Siracüddin ayrıca Bilkent, Koç ve Bahçeşehir Üniversitelerini ziyaret etmişti.

Kaynak: www.cnnturk.com