×

Telefon Kütüphanesi en iyi proje adayı

Türk Telekom’un “Telefon Kütüphanesi” projesi, iletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın en iyilerinin belirlendiği Dünya İletişim Ödülleri’nde (WCA) yılın en iyi projesine aday gösterilen 6 projeden biri oldu. Yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, Dünya İletişim Ödülleri’nde (WCA), görme engellilerin bilgiye kolay erişimi için geliştirdiği “Telefon Kütüphanesi” projesi ile yılın en iyi projesi ve en iyi içerik kategorilerinde finalist oldu.

“0 800 219 91 91” numaralı telefon üzerinden hizmet veren “Telefon Kütüphanesi”ne ulaşabilmek için kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Ev telefonu üzerinden faydalanılabilen “Telefon Kütüphanesi”nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri geri gidebilme ve kaldığı yerden devam edebilme gibi özelliklerden yararlanabiliyor. Ağustos ayı itibariyle 205 bin 466 kez aranan “Telefon Kütüphanesi”nde toplam 1,7 milyon dakikadan fazla sesli kitap dinledi.

Türk Telekom’un ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürebilirlik prensiplerine göre dönüştürerek, güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynakları kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi Telepresence’a, çevreci yazı karakteri Ecofont kullanımından e-eğitime, filo optimizasyon çalışmalarından enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik uygulamasını hayata geçirdiği Doğayla Dost İletişim projesi ise de Yeşil Ödül kategorisinde finale kaldı. İletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın en iyilerinin belirlendiği  Dünya İletişim Ödülleri (WCA) 2012’nin sonuçları 13 Kasım’da Londra’da açıklanacak.

GETEM’e üye olmak için  tıklayınız.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/