×

Görme engellilere kütüphane hizmeti

İl Halk Kütüphanesi, “Okumak görmektir” projesi kapsamında görme engellilerin eğitim ve bilgiye ulaşmaları amacıyla erişim programlarını hizmete açtı. Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi tarafından BİYED Projesi kapsamında oluşturulan birim sayesinde engelli vatandaşların da kütüphaneden yararlanmaları mümkün olacak.

Program kapsamında Bingöl İl Halk Kütüphanesi’nde oluşturulan birimde Zoomtext (Ekran Büyütme Programı), Cleorview (Masaüstü Büyüteç Sistemi), Eyepol (Kitap Okuma Makinası), Window-eyes (Ekran Okuma Programı) sayesinde görme engelliler istediği bilgiye ulaşabilecek. Az görenlerin ve görme engellilerin bilgiye erişimleri ve bilgi ihtiyaçlarını karşılamaları için BiYED kapsamındaki programların okuyucuların hizmetine sunulduğu belirten Kütüphane Müdür Vekili M. İnan İşlek şunları söyledi:

“Toplumda yaşayan kişiler arasında hiçbir ayırım gözetmeden eğitim, bilgi ve kültür  gereksinimlerini karşılıksız yerine getirmeyi ve boş zamanlarını değerlendirmeyi amaçlayan halk kütüphaneleri, görme engelli vatandaşlarının eğitim ve bilgiye ulaşmaları amacıyla “okumak görmektir” projesi kapsamında görme engellilerin faydalanacakları erişim programları hizmeti vermektedir. Görme engeli vatandaşlarımızın bilgiye erişimlerini rahatlıkla bu hizmetlerden yararlanmalarını bekliyoruz.” dedi. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından abone olunan “Altı noktanın sesi CD, Temel Engeliler Dergisi Süreli Yayınları”nın da düzenli olarak İl Halk Kütüphanesinde raflarda, yer aldığı belirtildi.

Kaynak: http://www.bingolgazetesi.com.tr