×

İl Halk Kütüphanesi’ne 7 Bin 500 Yeni Kitap-Gaziantep

Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, yenilenen kütüphanede bu yıl 7 bin 500 yeni kitabı okuyucularla buluşturacaklarını söyledi. Polat yaptığı açıklamada, en son çıkan kitapları İl Halk Kütüphanesi’ne getirdiklerini ifade ederek, kütüphanede barkot sistemi uygulandığını dile getirdi. Okuyuculara zahmetsizce kısa sürede istedikleri kitapları verdiklerini vurgulayan Polat, “Gaziantep İl Halk Kütüphanesi kendini yeniliyor.

Okuyucularımıza yeni kitaplar veriliyor. En son çıkan yeni kitaplar bizim kütüphanemizde mevcuttur. Yaklaşık 3 bin kitap koleksiyonumuza girdi. Bu 15 Eylül’den sonra okuyucularımızın tamamı 2 binin üzerinde kitap alıp okuyucularımıza sunmak istiyoruz” dedi. “Biliyorsunuz eğitimin en önemli alışkanlıklarından birisi kitap okumaktır” diyen Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun için de biz kendimiz teknik anlamda elimizden geleni yapıp, aldığımız kitapları okuyuculara teknik işlerini yaptıktan sonra çıkarıyoruz. Bilindiği gibi bakanlığımız yeni çıkan kitapları gönderiyor. Bunun yanında Gaziantep İl Halk Kütüphanesi olarak da bakanlığın gönderdiği parayı değişik kitaplardan seçerek koleksiyonumuza kazandırdık. Bunlar en son aldığımız kitaplar ve okuyucularımızın istekleri doğrultusunda aldığımız kitaplar. Özellikle çocuk bölümümüz Türkiye’nin en önemli sayılı kütüphaneler arasında okuyucularını bekliyor.”

Kaynak: http://www.gazeteoku.org