×

Çorum Fenerbahçe Basketbol Okulu Kütüphane Oluşturdu

Fenerbahçe basketbol okulu kendi kütüphanesini oluşturarak sporculara okuma alışkanlığı kazandırılması için çalışma başlattı. Sporcular  ilk kitaplarını almanın sevincini dün yaşadılar.

İlk anda 300 kitapla kurulan kütüphanede okul öncesi ilk ve orta öğretim seviyesindeki sporculara  göre kitapların bulunduğu kütüphaneden sporcular her hafta  bir kitap alarak okuyup özetini çıkartıp ikinci kitaplarını alacakları kütüphaneye kitap da hediye ederek kitap sayısının arttırılmasına da yardımcı olacaklar.

Antrenör Yaşar Yılmaz: “ basketbol tekniklerinin  yanı sıra sporcularımıza doğru alışkanlıkların kazandırılması için başlattığımız okuma zevkini kazanmayanın öğrenimi yarıda kalır. Okuyan insan fenalığa vakit bulamaz  felsefesinden hareket ederek her hafta bir kitap okumaları ve okudukları kitaplarında özetlerini çıkartmaları istenerek okuma okuduğunu anlama ve güzel yazı çalışmalarını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Yılmaz, Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmaya  hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır bu yüzden küçük yaşlarda doğru alışkanlıklar kazanmalarının yerinin spor salonları olduğunu belirterek tüm çocuklarımızı spor salonlarına bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: http://www.corumvatan.com