×

Oyuncak kütüphanesi-Eskişehir

Eskişehir’de, okul öncesi eğitimi ve kütüphane kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ”Al götür oyna getir” sloganıyla 7 yıl önce açılan oyuncak kütüphanesinden yaklaşık 10 bin çocuk faydalandı. Emek Oyuncak Kütüphanesi Birim Sorumlusu Kezban Akkaya, merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi’nin 2005 yılında 250 çocukla hayata geçirilen oyuncak kütüphanesinin geçen 7 yılda yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kütüphaneye, bulunduğu Emek Mahallesi’nin dışında bir çok semtten de ailelerin başvurduğunu kaydeden Akkaya, ”Al götür oyna getir ile 3-14 yaş grubu 10 bin civarında çocuğa ulaştık. Çocuklarımıza iki günlüğüne ödünç olarak oyuncakları veriyoruz” dedi. Akkaya, söz konusu projenin, topladıkları oyuncakları kütüphaneye bağışlayan vatandaşların katkılarıyla bugünlere ulaştığını vurguladı.

Oyuncağı olmayan çocukları sevindirdiklerini ifade eden Akkaya, şöyle konuştu: ”Amacımız, oyuncak kütüphanesiyle anaokulu ve okul öncesi eğitimden faydalanamayan çocukların, oyun ve oyuncak kültürünün yeteri derecede olmamasından kaynaklanan eksikliklerini gidermektir. Çeşitli nedenlerden dolayı oyuncakları bulunmayan çocuklarımıza ödünç oyuncak vererek, kişisel gelişimine katkı sağlıyoruz. Oyuncak, çocuk için önemli bir yer kaplıyor. Çocuklar dünyayı oyuncakta, oyun oynayarak tanıyorlar. Oyuncaktan ziyade çocuklar için her şey oyundur. 5-6 yaş grubu yerinde oyun hizmeti alan çocuklarımızın sayısı ise bin 500’ü geçti. Çocuklarımız burada birbirleriyle arkadaşlık kuruyorlar. Dayanışma içinde paylaşma bilinçleri gelişiyor.” Akkaya, kütüphaneye gelen çocukların halk dansları, drama, müzik, spor ve satranç gibi faaliyetlerin yanı sıra tiyatro, gezi, piknik, huzurevi ziyaretlerine de katıldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: http://haber.tr.msn.com