×

Los Angeles Merkez Kütüphanesinde Türkçe Kitaplar Bölümü Kuruldu

Los Angeles Türk Amerikan Derneği’nin (LATAA) bir süredir yürüttüğü kampanya meyvesini verdi ve Los Angeles Merkez Kütüphanesi’nde Türkçe kitaplardan oluşan bir bölüm oluşturuldu. Binlerce Türk’ün yaşadığı Los Angeles ve çevresinde Türkiye ve Türk tarihi hakkında kitapların eksikliğinden yola çıkan Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) konunun çözümü ile ilgili bir çalışma başlatmış ve Los Angeles Merkez Kütüphanesi’nde Türkçe kitaplar bolumu oluşturmak için kolları sıvamıştı.

LATAA topladığı kitapları geçtiğimiz ay kütüphane yetkililerine teslim etmiş ve kitapların tasnifi yapılması için gerekli çalışmaları yapmak için de kütüphane yetkililerine yardımcı olmuşlardı. Tasnif çalışmaları sonlandırılan ilk kısım kitapların daha önce oluşturulan “Türkçe Kitaplar” bölümündeki raflarda yerini aldığını söyleyen Los Angeles Merkez Kütüphanesi Uluslararası Diller Bölümü Müdürü Kuang Pei; “Bize böylesi güzel bir fikirle geldikleri ve Türkçe kitaplar bölümünü oluştururken gösterdikleri olağanüstü çabalarından dolayı, Los Angeles Türk Amerikan Derneği’ne çok teşekkür ederim. Artık halkımız gelip kitapları alabilirler, okuyabilirler,” dedi.

Los Angeles Türk Amerikan Derneği Başkanı Ahmet Onerbay ise; “Uzun bir çalışma sonrası halkımıza böyle bir hizmeti sunmak, daha önce hiç düşünülmeyeni düşünüp gerçekleştirmek çok tatmin edici, çok güzel bir duygu. Emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık Los Angeles’ta bizim de bir kütüphanemiz var,” dedikten sonra kütüphane için kitap bağış kampanyalarının devam ettiğini ve kütüphanede bulunan kitap sayısını artırmak için halkımızdan kitap bağışlayarak kampanyaya destek vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Kampanyaya destek için ve kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için  info@laturks.org ‘a yazabilirsiniz.

Kaynak: http://www.turkishactionalert.com