×

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü’nden plastik kapak toplama kampanyasına destek

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü ile Kütüphane Kulübü’nün engelli yurtdaşlara destek vermek amacıyla yürüttüğü proje sonunda toplam 136 kg kapak toplandı. Söz konusu projeyle toplanan plastik kapakların geri dönüşümü sağlanıyor ve elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala yürüttükleri projeyle ilgili yaptığı açıklamada tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engelli yurttaşın maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamadığını belirtti. Sala, proje ile gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan ve bu nedenlerle sıkıntı yaşayan engellilere destek vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Tüm plastik ambalajlarda bulunabildiği ve kolay toplanabildiği için plastik kapakların tercih edildiğini de aktaran Gülten Sala şöyle devam etti: “Yolda yürüyorsunuz, bir pet şişe gördünüz, markası, rengi önemli değil herhangi bir marka ve renk olabilir, eğilin ve kapağını alın. Evinizde bir torbaya doldurun. 50 – 100 tane ne kadar olursa biriktirin. Toplanan plastik kapaklarla bir engelliyi mutlu etmiş olacaksınız.”  Sala, “Tane tane kapakları toplayalım adım adım engelleri aşalım” sloganıyla başlatılan söz konusu kampanyanın 31Aralık 2012 tarihine kadar devam edeceği bilgisini de verdi.

Kaynak: http://www.kibrispostasi.com