×

Selçuklu İlçe Belediyesi bünyesinde bulunan 7 kütüphane yaz tatiline giren öğrencilerini bekliyor

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaz tatiline giren öğrencilerin Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanelerinden en iyi şekilde yararlanması için gerekli düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi. Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanelerinde 65 bin kitabın okuyucuyla buluştuğu kaydedildi. Toplam 10 bin üyeye ulaşan kütüphanelerden günlük ortalama bin 500 kişinin yararlandığı ve üyelerin ödünç kitap alabildiği kütüphanelerde ücretsiz internet erişiminin de sağlandığı belirtildi.

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri, Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Tesisi ve Şeker’de bulunuyor. Selçuklu Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi’nin yaz döneminde yaşanılacak yoğunluk düşüncesiyle geliştirildiği, bu kapsamda Görme Engelliler Kütüphanesi’nde yer 2 bin 500 CD, 3 bin kaset ve 800 GB büyüklüğündeki verilerin görme engellilerin hizmetine sunulmak üzere hazır olduğu kaydedildi.

Tatilin kitap okumaya engel olmadığı aksine daha fazla kitap okunması için fırsat oluşturabilecek bir dönem olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı oldukça az. Bu seviyeyi yükseltmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor. Halk ve Çocuk Kütüphanelerimiz yaz döneminde de hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edecek. Kütüphanelerimizin hepsinde internet bağlantılı bilgisayarlarımız bulunuyor. Özellikle öğrencilerimizi inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: http://www.hakimiyet.com