×

Yakın Doğu Üniversitesi Türkiye’de Bulunan 1118 Kütüphane’ye “Elektronik Kütüphane İşletim Sistemi” Kuruyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel iş birlği protokolü imzalıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın resmi davetlisi olarak 16 Temmuz’da Ankara’ya gidecek olan YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, T.C. Kültür Bakanlığı ile ortak bir projeye imza atacaklar.

Yavru Vatan’dan Ana Vatan’a Hizmetler Sürüyor.

Bu protokol çerçevesinde bakanlığa bağlı 1118 halk kütüphanesine YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde kullanılan ve Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon merkezi tarafından geliştirilmiş olan “Elektronik Kütüphane İşletim Sistemi” kurulacak. Aynı zamanda bakanlık çalışanlarına YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde 15 gün eğitim verilecek. Bilindiği üzere daha önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile de benzeri bir protokollle meclis kütüphanesi yine Yakın Doğu Üniversitesi tarafından 20 Ağustos 2007 yılı itibari ile kullanılmaya başlanmıştı.

T.C.Kültür Bakanlığı ile birlikte yürütülmekte olan projenin,Ağustos ayı ortalarında Türkiye’de 1118 Kütüphane’de tüm halka açılması planlanıyor. DÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel’in T.C Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile yapacağı işbirliği protokolüne YDÜ’den kalabalık bir heyet ve basın mensuplarıda eşlik edecek.

Kaynak: http://duyuru.neu.edu.tr