×

100. Yıl İçin 1 Milyon Kitap

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kütüphanesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında şehitliklerin karşısında en az 1 milyon kitap bulunan bir üniversite kütüphanesi olabilmeyi hedefliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi’nde ayın sayısı 1 Nisan 2011-1 Nisan 2012 döneminde yüzde 129,7 oranında artışla rekor kırarak yaklaşık 220 bine ulaştı.

Elektronik kitap sayısı da yüzde 33 oranında artışla 84 bine ulaştı. Üniversite yönetimi, 2015 hedefini ise 500 bin basılı yayın, 500 bin elektronik kitap olmak üzere en az 1 milyon kitap olarak açıkladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Çanakkale Savaşları’nın 100. yılına dönük yaptığımız en önemli çalışma, şehitlerimizin yanı başında Türkiye’nin en önemli üniversite kütüphanelerinden birini yükseltmektir” dedi.

 Kütüphanenin şimdiden İstanbul dışında Marmara bölgesinin en büyük kütüphanesi olma özelliğine ulaştığını söyleyen Rektör Laçiner, “Şehitler İçin 1 Milyon Kitap” kampanyasının da dünyada ilk olduğunu belirterek, “Şehitler için çiçekler sunuldu, dualar edildi, marşlar söylendi. Bizim teklifimiz ise bir kez de kitaplar alınması, şehitlerimize yakışır bir nesil oluşturabilmek için en az 1 milyon kitaptan oluşan bir kütüphane kurulabilmesidir. Bu bağlamda herkesi kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.haberyurdum.com/