×

Muğla’da Kütüphaneyi En Çok Kullananlar Ödüllendirildi

Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hoca Mustafa Efendi Halk Kütüphanesi’ni en çok ziyaret eden 3 kişiye müze kart hediye edildi. Hoca Mustafa Efendi Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle, bu yıl kütüphaneyi en çok kullanan Hasan Gezer, Nuray Cingöz ve Özlem Uçar’a müze kartlarını İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer verdi. Kamil Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de ve dünyada okuyucuyu artırmak ve insanlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına kütüphanelerin ziyaret edilmesini önemsediklerini söyledi.

Kütüphane Haftası’nda kütüphanede en çok kitap okuyanların ödüllendirildiğini hatırlatan Özer, hafta kapsamında bir çok kişiye hediye verdiklerini, bugün ise kütüphaneyi en çok kullanan 3 kişiye müze kart hediye ettiklerini ifade etti. Özer, bu yolla vatandaşları hem kitap okumaya hemde müze ve ören yerlerini ziyaret etmeye özendirdiklerini belirtti.

Muğla’da 3 kişiye müze kart hediye edildiğini, ancak bunun Türkiye olarak ele alındığında rakamın küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunu anlatan Özer,

“Genç, yaşlı herkesi kütüphaneye daha çok ziyaret etmeye ve binlerce yıllık kültürel mirasımızı daha iyi öğrenmeleri için müzeleri gezmeye davet ediyorum. Geçmişimizi iyi bilirsek gelecekten de kendimize ders çıkartırız” dedi.

Kamil Özer, 2011 yılında Muğla’daki müze ve ören yerlerini 900 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl mayıs ayı itibariyle müze ve ören yerlerine yapılan ziyaret sayısının henüz 80 binde olduğunu söyledi.

Geçen yıl Muğla’da 17 bin müze kart satıldığına işaret eden Özer, Muğla’daki müze ve ören yerlerini müze kartla ziyaret eden vatandaşların sayısının ise 73 bin olduğunu dile getirdi.

-2 Haftada 6 kitap okuyor-

Kütüphaneyi en çok kullananlardan emekli Hasan Gezer ise çocukluğundan beri kitap okumayı çok sevdiğini, çalıştığı yıllarda kitap okumaya fazla vakit bulamasa da emekli olduktan sonra kahveye gitmektense kitap okumayı tercih ettiğini anlattı.

Gezer, kütüphanede 15 gün için 3 kitap verildiğini, eşini de kütüphaneye kayıt ettirerek eşi yerine de 3 kitap alıp 2 haftada 6 kitap okuduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu – Muğla

Kaynak: http://www.haberler.com