×

Şehit Gazetecilerin İsmi Ölümsüzleşecek-İzmir-Torbalı

İzmir’in Torbalı ilçesinde yayın yapan yerel bir gazetede muhabir olan Vedat Gökçay’ın başlatmış olduğu Köy Çocuklarına Mini Kütüphane Kampanyası, ilk meyvesini veriyor. ‘Kütüphanesiz dağ köyü kalmasın’ sloganı ile yola çıkan genç gazetecinin önderlik ettiği kampanya kapsamında ilk kütüphane 7 Haziran Perşembe günü saat 15.00’da Dağkızılca Köyü’nde açılacak. Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi ve birçok sivil toplum kuruluşu ve kitapseverlerin desteğiyle açılacak olan kütüphaneye, Van depremi esnasında bölgede görevde olan ve Bayram Otel’in enkazı altında kalarak şehit düşen, muhabirler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in isimleri verilecek. Kütüphanenin açılışına katılımın oldukça yoğun olması bekleniyor.

SOSYAL MEDYADA İLGİ GÖRDÜ

Torbalı’nın yerel gazetesinde muhabirlik yapan gazeteci Vedat Gökçay, yaklaşık 10 ay önce, kitap alamayan köy çocukları için harekete geçti. Genç gazeteci, Torbalı’daki dağ köyleri için ilçe geneli kitap toplama kampanyası başlattı. İlk önce sosyal medya ağı olan Facebook sitesinde ‘Köy Okullarına Mini Kütüphane Kampanyası’ adı altında bir kampanya başlatan Gökçay, daha sonra ilçede bulunan birçok yazar, şair, sanatçı ve esnaftan da destek gördü. Başlatılan kampanya için Türkiye genelinden bazı sanatçılar ve üniversitelerin öğrenci birlikleri ile iletişime geçildi. Kısa zamanda yüzlerce kitap toplandı ve yoğun çalışmaların ardından, atıl vaziyette olan eski Köy Konağı, baştan aşağı tadilat ettirildi. Başlatılan çalışmaya Torbalı Kaymakamlığı ve Belediye büyük destek verdi.

ATIL VAZİYETTEKİ BİNA KÜTÜPHANE OLDU

Çalışmalar kapsamında Dağkızılca Köyü’nde kurulacak olan ilk kütüphanede atıl vaziyette olan köy konağını muhtarlıktan teslim alan Gökçay, binayı tadilat ettirdi. Çatısından tavanına, duvarlarından, pencerelerine kadar her bir detayına kadar elden geçirilen bina, ilk günkü gibi yeni bir hal aldı. Kütüphane içerisine sıfır kitaplıklar, laminant parke, plastik tavan, boya, elektrik tesisatı gibi işlemler yapıldı. Son olarak önceki gün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şubesi temsilcisi Tanzer Boğan ve 10 öğrenci kitapların taşınmasına yardım ederek, çocuklar için toplanan kitapları titiz bir şekilde raflara dizdiler. Van Depremi’nde görev yaparken, Bayram Oteli’nin çökmesi sonucu şehit olan gazeteciler Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir’in isimleri verilecek. Açılacak olan kütüphaneyle birlikte şehit gazetecilerin ismi dağ köyündeki bir kütüphanede ölümsüzleşecek.

İLK KÜTÜPHANE YARIN AÇILIYOR

Bütün çalışmaların tamamlandığı, Dağkızılca Köyü Şehit Gazeteciler Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir Kütüphanesi, 7 Haziran Perşembe günü saat 15.00’da açılacak. Açılışa çok sayıda kitapseverin katılması bekleniyor. Kampanyanın koordinatörü olan Vedat Gökçay, açılışa bütün Torbalı halkını davet etti. Kütüphanesi olmayan birçok köy okulunun bulunduğunu, bir gazeteci olarak bunun büyük bir eksiklik olduğunu belirten Gökçay, “Günümüzde insanlar bireyselleştirilmiş durumdalar. Kitaplardan uzak yaşıyorlar, özellikle çocuklarımız. Dağ köylerindeki çocuklar istedikleri kitapları bulamıyorlar. Hem onlara ders çalışma ortamı hazırlamak, hem de kütüphane havasını tattırmak adına bu kampanyayı başlattık. En güzel isminde, şehit meslektaşlarımın isimlerinin olacağını düşündüm” dedi.

Kaynak: http://www.egehaberleri.net/

Şehit Gazetecilerin İsmi Ölümsüzleşecek