×

Sanal dünyadan gerçek kütüphane

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurulan Vicdan adlı platform, sanal dünyada başlattıkları kitap toplama kampanyasıyla bugüne kadar ders kitapları dışında hiçbir kitap okumamış olan onlarca çocuğun bulunduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Demikonak Köyü Çukurca İlköğretim Okulu’na kütüphane kuracak. Çevre köylere de hitap etmesi planlanan kütüphanenin Yüksekova ilçesinin en büyük kütüphanesi olması bekleniyor.

Bugüne kadar sanal dünyadan gerçek dünyaya taşınan adli olaylarla gündeme gelen sosyal paylaşım sitesi Facebook, artık sosyal sorumluluk projelerine de ilham kaynağı oluyor. Facebook üzerinden kurulan ve 250’e yakın üyenin bulunduğu Vicdan adlı grup, kuruluşunun birinci yılında ilk sosyal sorumluluk projesi olan “Sanaldan Hayata Kütüphane Kurma Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, 66 öğrencinin eğitim gördüğü Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Demikonak Köyü Çukurca İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırılacak.

Projenin duyurulmasıyla kampanyaya grup dışından da destek geldiğini belirten Vicdan Grubu yöneticileri, “Sanal ortamda geliştirmiş olduğumuz dostluğumuzun, sosyal bir sorumluluğa dönüşmesi için atılan minik bir adımdır. Neden Ankara’da bir ilkokul değil de Hakkari Yüksekova mezrasındaki çocuklara el uzatıyorsunuz? Sorusu akla gelebilir. Bizler bu ülkenin doğu yakasının batı yakasından bir farkı olmadığını, Ankara merkezdeki bir ilkokul ile Yüksekova mezrasındaki bir ilkokulun gözümüzde aynı olduğunu göstermek için Yüksekova’yı seçtik” dedi.

Demikonak köyünde hayatında ders kitabı dışında hiçbir hikaye, roman ve şiir kitabı okumamış onlarca çocuk olduğunu vurgulayan grup yöneticileri, “Yarın bu projenin Kenya’da bitmeyeceğinin garantisini vermiyoruz. Bu memleket bizim, bu dünya bizim. Dünyanın hiçbir coğrafyasındaki hiçbir çocuğun; ırk, din, dil, mezhep gibi ayrılıklara kurban gitmesini istemiyoruz. Bundan önce buna benzer pek çok proje yapılmıştı. Böyle bir proje sanal ortamda ilk defa yapılıyor. Umarız diğer gruplara örnek teşkil eder. Ayrıca projede en fazla kitap gönderene sürpriz bir hediyemiz olacak” diye konuştu.

PROJENİN KAPSAMI:

Okuldaki çocuklar 6-12 yaş aralığındadır. Dolayısıyla onlara gönderilecek kitaplar da bu yaş dilimine hitap edecek kitaplardan seçilmelidir. Örneğin: Öykü, masal, boyama, çizgi roman, karikatür, dünya klasikleri kitapları tercih edilebilir. İsteyen en az bir kitap olmak üzere dilediği kadar kitap yollayabilir. Ayrıca isteyen, boya setleri, kalem v.s. gibi kırtasiye malzemesi de gönderebilir. Okulumuzda toplam 66 öğrenci bulunmaktadır.

NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Bu yaş grubuna hitap eden kitapları aldığınız zaman lütfen o kitapların isimlerini bu başlık altına yazın. Çünkü aynı kitapları bir başka arkadaşımız da almış olabilir. Mükerrer olmasın diye bu başlık altında alınan kitapları kontrol edeceğiz. Sonra herkes aldığı kitabı kargo ile okula yollayacak. Kim hangi kitabı almışsa, yine bu başlık altında aldığı kitapların listesini yayınlayabilir.

Bundan önce buna benzer pek çok proje yapılmıştı. Böyle bir proje sanal ortamda ilk defa yapılıyor. Umarız diğer gruplara örnek teşkil eder.

Kitapların gönderileceği adres.

Osman Temizkan
0507 399 51 39
Avantaj üstü, Sevmiş apartmanı, kat 4 no: 24 Yüksekova / Hakkari

Kaynak: http://www.stargazete.com