×

İnegöl Belediyesi’nden köy okuluna kütüphane

İnegöl Belediyesi’nin eğitim ve sağlık alanında verdiği destekler kapsamında Deydinler Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırdı. Açılışta konuşan Okul Müdürü Ahmet Demir, kütüphanenin onlar için çok özel bir yatırım olduğunu ve oluşturulan bu nezih ortam ile çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışacaklarını belirterek, desteklerinden dolayı İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise belediye olarak, en çok hizmet verilen, en çok bilgi ve iş paylaşımında bulunulan camianın Milli Eğitim camiası olduğunu belirtti. Başkan Aktaş çevre düzenlemesi, onarım ve malzeme desteği gibi okullardan gelen talepleri imkânlar dâhilinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Deydinler Köyü İlköğretim Okulu’ndan gelen talep doğrultusunda da okula kütüphane oluşturulması ile alakalı destekte bulunduklarını söyleyen Aktaş, bugüne kadar aktif halde kullanılmayan, ortam ve donanım bakımından yetersiz olan okul kütüphanesine, 21 sandalye, 6 masa, 8 adet raflı kitaplık ve 250 kitap ile kütüphane kapısı, perdesi ve boya-badanasını yapmak sureti ile yeniden imar ettiklerini belirtti.

“Bütün bu çabamız ahlaklı, eğitimli, sağlıklı ve bilinçli bir toplum yetiştirebilmek içindir.” diyen Başkan Aktaş, kütüphanenin toplam maliyetinin 7 bin 500 lira olduğunu kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Okul Müdürü Ahmet Demir, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Törenin ardından Başkan Aktaş, öğrencilerle söyleyişi yaptı.

Kaynak: http://www.kentgazetesi.com/