×

Kütüphane Öğrencilerin Evi Gibi Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki kütüphane, haftanın 7 günü 24 saat çalışmaya başladı. Sınav dönemi olmasının da etkisiyle gece gündüz dolu olan kütüphane, öğrencilerin ikinci evi gibi oldu. Üniversite kütüphanesi iki ayı aşkın süredir 7 gün 24 saat çalışıyor. Gündüz olduğu kadar gece de hareketli olan kütüphanede öğrenciler hem ders çalışıyor, hem de araştırma yapıyor.

Geceleri ortalama 300 kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Uzmanı İsmail İşleyen, “Kütüphanemizin normal çalışması kapasitesi 600 kişi civarında. Geceleri ise 300’ün üzerinde öğrenci kütüphanede oluyor, yani kapasitesinin yarıdan fazlası kullanılıyor. Özellikle final dönemi olduğu için, kullanım çok yoğun. Geceleri kütüphaneden şehir merkezine yapılan servis araçları da öğrencilere kolaylık sağlıyor. Ayrıca gece saat 11.00’den sonra öğrencilerimize çay kahve servisi de yapıyoruz.

Bilgisayar laboratuarıyla, zengin kaynaklarıyla ve yenilerini de eklediğimiz çalışma salonlarıyla ÇOMÜ Kütüphanesi öğrencilerin kampüs içindeki yaşama alanı haline geldi. Burada derslerini çalışıyorlar, araştırmalarını yapıyorlar, yorulduklarında dinleniyorlar. Bazen ‘şekerleme’ yapıyorlar, hatta sabahları geldiğimizde uyur halde bulduğumuz öğrenciler oluyor. Özellikle sınav döneminde evine gitmeyip, tamamen kütüphanede yaşayan öğrencilerimiz var. Bizler de kütüphanenin böylesine yoğun kullanımından mutlu oluyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.iha.com.tr