×

Üniversitelilerden Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 850 kitabı seslendirerek görme engelliler için sesli kütüphane hazırladı.Eğitim Fakültesi ilköğretim bölümünden 26 öğrenci, eğitimleri kapsamında ‘Bir Kitaba da Sen Ses Ver’ projesi hazırladı. Proje kapsamında görme engelliler için toplam 850 kitabı seslendirerek, kütüphane oluşturdular. Projeyi hazırlayan öğrencilerle birlikte Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Üyesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Toparlı ile Proje Koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Bayram Baş, rektörlük toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyerek, proje hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Toparlı, öğrencilerin hazırladığı projenin engelliler için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu genç arkadaşlarımız uzun süren uğraşları sonucunda 850 kitabı görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuyorlar. Şu anda Türkiye’de resmi olarak yalnızca Milli Kütüphane’de ve Boğaziçi Üniversitesi’nde var. Cumhuriyet Üniversitesi görme engelli vatandaşlarımız için değişik yazarlardan ve de ders kitaplarından oluşan bir demeti şu anda hizmete sunuyor. 850 kitabın bir çoğu ders kitabı niteliğinde. Üniversitemizde şu anda eğitim gören 11 görme engelli öğrencimiz var. Biz bu engelli öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunları çok iyi biliyoruz. Bu amaçla bu projeyi gerçekleştirdik. 850 kitabı gönüllü öğrencilerimiz vasıtasıyla CD haline getirdik. Üniversitemiz web sayfasından yayınlamak üzere alt yapı çalışmalarını hazırlıyoruz. Çok kısa süre sonunda bu kitaplar Türkçe bilen görme engellilerimizin hizmetine açılacak. Ben bu projeyi hazırlayan kahraman öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Bayram Baş ise, “Çalışmamızdaki amaç toplumsal duyarlılığı ön plana çıkarabilmekti. Ülkemiz de yaklaşık yüzde 11 civarında engelli yurttaşımız bulunuyor. Engelli olan insanlarında eğitimlerinde, özellikle okuma kültürü açısından bu güzel bir projedir. Çalışmalarımızda gönüllü olan arkadaşlara kısa eğitimler verdik. Ben bu projeye emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: http://www.haberler.com