×

ODTÜ’lü Öğrencilerden Pınarbaşı’na Kütüphane-Kastamonu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrenci grubu Köprü tarafından, Pınarbaşı beldesinde kurulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı. Şehit Ramazan Akaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, grup üyelerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Topluluğun Genel Koordinatörü Mustafa Ünal da okulu, ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Pınarbaşılı Fulya Terzi aracılığıyla bulduklarını ifade ederek, grup olarak her yıl bir okula kütüphane kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Kütüphaneye dünya klasikleri, 100 temel eser, kişisel gelişim ve sınavlara hazırlık kitapları getirdiklerini aktaran Ünal, “Buraya geldiğimizde öğretmenlerin ve öğrencilerin çok aktif olduklarını gördük. Öğrencilere verilmesi gereken ilginin fazlasıyla gösterildiğini anladık. Çocuklar pırıl pırıl ve çok zekiler. Onların eğitiminde biraz da olsun katkımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kaymakam Taşçı tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.Pınarbaşı’na 50 kişiyle gelen Köprü Grubu, öğrencilere, “drama gösterimi, astronomi, origami ve hikaye anlatımı” gibi değişik alanlarda aktiviteler sergilediler. Grup tarafından kurulan kütüphanede, 5 bin kitabın yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: http://www.haberler.com