×

Depremde Hayatını Kaybeden Öğretmenler İçin Kütüphane

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Uncular İlköğretim Okulu’nun idareci, öğretmen ve öğrencileri, depremde hayatlarını kaybeden öğretmenleri için köy okulunda kütüphane kurdular. 23 Ekim 2011 günü meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden öğretmen Ayşegül Kaman, Gülşen Batar ve Muharrem Malazgirt anısın kurulan kütüphaneye; Sivas’ın Şarkışla Kaymakamlığı’nca ve yine Şarkışla ilçesindeki Cemel Beldesi İlköğretim Okulu tarafından gönderilen kitaplar okula ulaştı.

Uncular İlköğretim Okulu Müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitapları kütüphanelerinin raflarına dizdiler. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Edip Kaya, Uncular İlköğretim Okulu’na geçen yıl müdür olarak atandığını ve bu köyde çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi. Kaya, “Köydeki çocuklarımızı bilgilendirip bir yerlere gelmesini sağlamak için çaba sarf ediyoruz.Okula ilk geldiğimde, kütüphanesinin olmadığını gördüm. Baştan beri okula bir kütüphane yapmayı düşünüyordum. 23 Ekim 2011 günü meydana gelen depremde bizler öğretmenlerimizi kaybettik. Depremden sonra yaptığımız toplantıda. idareci ve öğretmenlerimizle birlikte bir karar aldık. Depremde hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizin isimlerini kalıcı bir şekilde yaşatmak için bir çalışma yapalım dedik. Öğretmenin isminin yaşayacağı en güzel yer bir kütüphane olacağını düşündük. Okulumuzda kütüphane oluşumunda öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. Kütüphane için çok özel bir yerimiz yoktu. Bunun için okulumuzda çok amaçlı salonun bir köşesini kütüphane yaptık. Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Cemel İlköğretim Okulu Müdürü Murat Kalkan desteklerinde dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Okulda kütüphane oluşmasında emeği geçen Türkçe Öğretmeni Semih Alper Dündar ise, “23 Ekim’deki acı olayda birçok meslektaşımız hayatını kaybetti. Onların acılarını yaşadık. Deprem sonrası öğrencilerimiz ve okulumuz nasıl günlük hayata yönlendirebiliriz mücadelesini vermeye çalıştık. Hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizin adlarının yaşaması için bu çalışmaya karar verdik. Birçok şekilde yardım geldi. Biz kütüphanemizi kuruyoruz. Bir şekilde öğretmenlerimizin isimleri sonsuza kadar bu okulda, bu kütüphanede yaşayacak. Bu okulda okuyacak öğrencilerin ve onların kardeşleri ve sonrakiler hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizin isimlerini ve çalışmalarını öğrenecekler. Okulumuza 2 binin üzerinde kitap geldi” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.haberfx.net/