×

ÇESİAD Osmancık’ta Kütüphane Açtı-Çorum

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) tarafından Osmancık ilçesindeki Gemici İlköğretim Okulu’na kurulan kütüphane törenle açıldı. İstanbul’da öğrenim gören ve ÇESİAD’dan burs alan öğrenciler tarafından hazırlanan “Bir Kitap Yeni Bir Hayat” projesi kapsamında Osmancık Gemici İlköğretim Okulu’nda oluşturulan kütüphane açılışına Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, projede görev alan gönüllü öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde ilçeye Somali’den ziyarete gelen bir milletvekili ile bir öğretim görevlisi de yer aldı. ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım projesinin bir yıl önce İskilip ilçesinde açılan kütüphane ile başladığını söyledi. Proje kapsamında Kargı ve Osmancık ilçesinde iki kütüphane daha açtıklarını kaydeden Yıldırım, bütün masrafları dernek tarafından karşılanan kütüphanede 2 bin kitap bulunduğunu ve projenin gönüllü öğrenciler tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük ise; “Eğitim hizmeti bir yere kadar yapılıp bırakılacak bir hizmet değildir. ÇESİAD’ın büyük bir özveri ile gerçekleştirmiş olduğu çalışma insanların geleceğine katkı sağlama açısından manevi olarak çok anlamlı bir girişimdir. Eğitimde biraz olsun iyileşmeyi sağlaması ve öğrencilerimizin geleceğe yönelik olarak hazırlanmasına katkı verilmesinden dolayı bu projeyi anlamlı buluyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça ile Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da ÇESİAD yönetimine teşekkür etti. ÇESİAD üyeleri ve projede görev alan öğrenciler açılışın ardından ilçedeki tarihi mekanları gezdi.

Kaynak: http://www.haberfx.net