×

Türkiye ISSN Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul’da geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen uluslararası sempozyumda ISBN, ISSN ve ISMN direktörleri ülkemize davet edilerek, ülkemiz yayıncılık sektörünün üyeleri ve bileşenleri ile tanışmaları sağlandı. Bakanlık tarafından düzenlenen sempozyumla ülkemiz yayıncılık sektörünün ulaştığı boyutların da bizzat bu yöneticiler tarafından görülmesi sağlandı.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna kentinde 2011 Ekim ayında gerçekleştirilen “Yıllık Uluslararası Uzmanlar Toplantısı”nda, Türkiye’nin uluslararası yayın standartları alanında yönetici bir ülke olarak varolması gerektiğine dair yapılan yoğun teşvikler ve görüşmeler ile buna ek olarak özellikle son on yılda yayıncılık alanında yapılan önemli çıkışın ülkemizin uluslararası yayıncılık sektöründeki liderliğinin perçinlenmesi sonucunu ortaya çıkardı.

Paris UNESCO Binası’nda 26-27 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayınlar) Yönetim Kurulu Seçimlerine Bakanlık bünyesinde hizmet veren ISSN Türkiye Merkezi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar GÖZÜM başkanlığında bir heyetle ilk kez katıldı. Yapılan seçimler sonucunda Türkiye yönetim kurulu üyeliğine seçilerek alt kurullarda aktif görevler aldı. 2012-2014 yılları arasında iki yıllık bir süre için ISSN Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Türkiye; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Finlandiya, Bosna Hersek, Karadağ, Arjantin, Hırvatistan ve Romanya ile uluslararası alanda süreli yayınlar alanındaki deneyim ve tecrübelerini aktararak diğer ülkelerin de deneyimlerini paylaşacak. Türkiye’nin yönetim kurulu üyeliği 2014 yılında ülkemizde yapılması planlanan ISSN, ISBN ve ISMN olağan toplantılarının hazırlık çalışmaları ile kütüphanecilik ve yayıncılık alandaki uluslararası çalışmalarımıza da önemli katkı sağlayacak.

Kaynak : http://basin.kultur.gov.tr/