×

CHP’den kahvelere kütüphane projesi

CHP Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı tarafından yürütülen ”Okuma Seferberliği” projesi kapsamında isteyen kahvehanelerle okullara, içinde Türk ve dünya edebiyatı klasiklerinin yer aldığı kitaplık hediye edilecek.  Proje yürütücüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti çalışmaları nedeniyle sık sık yurt gezileri yaptıklarını anımsattı.

Gezileri sırasında özellikle ilçelerdeki okullarda öğretmenler ve öğrencilerin kendilerinden Türk ve dünya edebiyatı klasikleri gibi çeşitli kitaplar talep ettiklerini anlatan Kayalıoğlu, bu durumun da kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini kaydetti. Gelen talepler doğrultusunda harekete geçerek proje başlattıklarını anlatan Kayalıoğlu, bu kapsamda gönüllülerden istedikleri kitapları genel merkezde toplamaya başladıklarını söyledi.

Kayalıoğlu, toplanan kitapları isteyen okullara ulaştırmaya başladıklarını belirtirken, projenin zaman sınırlamasının olmadığını toplanan kitapları ulaştırmaya devam edeceklerini bildirdi.-Kahvehanelere kitaplık- Yaptığı bir Hatay gezisinde, çok eski bir kahvehanede kitaplık gördüğünü ve bundan fazlasıyla etkilendiğini belirten Kayalıoğlu, ”Kahvehanelere kitaplık” projesi için de harekete geçtiklerini anlattı.

Kahvehanelerde sadece oyun oynandığına dikkati çeken Kayalıoğlu, ”Hatay’da gördüğüm manzara çok hoşuma gitti. Demek ki kitap olsa oraya gidenlerin çoğu, oyun oynamak yerine okuyacak. Bunları senelerdir dile getiren bir kişiydim ve bu durum beni hakikaten üzüyordu, rahatsız ediyordu. ’Gazete kitap okumuyorsunuz’ dediğimde, ’kitap varda okumuyor muyuz?’ yanıtını alıyordum. Şimdi isteyen kahvehanelere içerisinde farklı kitapların yer aldığı kitaplıklar göndereceğiz” dedi.

”Tek amacımız okuma alışkanlığını yeniden insanlara aşılamak” diyen Kayalıoğlu, ilk kitaplıkları gelen talep doğrultusunda Mamak’taki iki kahvehaneye hediye edeceklerini bildirdi. Kayalıoğlu, projelerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da desteklendiğini belirtirken, vatandaşlardan okumadıkları kitapları talep gelen yerlere ulaştırmaları için kendilerine göndermelerini istedi.

Kaynak: http://www.f5haber.com