×

1 saat kitap okuyana 1 saat internet bedava

İzmir’in Tire ilçesinde bir internet kafe işletmecisi, okumaya teşvik için ilginç bir kampanya başlattı. İşyerine kütüphane yaptıran Esat Sefa Sığın, 1 saat kitap okuyana 1 saat interneti bedava kullandırıyor. Bu uygulamanın, dinlediği bir cuma hutbesi sebebiyle aklına geldiğini belirten Sığın, kampanyayı şöyle anlattı: “İmam efendi, kitap okumanın öneminden bahsederken, ‘Kendimiz okumalıyız ve çevremizdekileri de okumaya teşvik etmeliyiz. Bakın, çocuklar internet kafelerden çıkmıyor ve zamanlarını boşa harcıyorlar.’ dedi. Bir internet kafeci olarak proje o an aklıma geldi ve birkaç gün sonra uygulamaya başladım.

İlk etapta hedefim, 15-25 yaş arası gençlere hitap etmekti. Anladım ki o yaştakilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için geç kalmışız fakat 12-15 yaş arası çocuklar açısından durum farklıydı. Onlar tahminimden daha çok ilgi gösterdiler. Çoğu müşterim, başta bedava internet için okudu ama aradan 15 gün geçince bazıları karşılık beklemeden kitap okumaya başladı. Okumaya başladığı saati ve kitabın adını not ettiriyorlar, okuma bittiğinde de yine saatini ve kaç sayfa okuduğunu not ettiriyor ve okuduklarıyla ilgili sorularıma cevap veriyorlar. Suistimali önlemek için böyle bir yöntem buldum. Sorduğum birkaç soruyu cevaplayana, 1 saat internet hediye ediyorum.”

Esat Sefa Sığın, kampanyaya ilginin her geçen gün arttığını, bugüne kadar yaklaşık 20 kişinin faydalandığını söyledi. Sığın, “Sekiz senedir internet kafe işletiyorum. İlk günlerde böyle bir kampanya yapmadığım için üzgünüm.” şeklinde konuştu.

Kaynak:http://www.haberege.com