×

Beyşehir’in Sanal Kütüphanesi Test Yayınına Başladı

Üzerinde çalışılan ve son şekli verilen, Beyşehir Gölü ve havzasında yer alan bütün yerleşim yerleriyle ilgili kaynakların tamamını barındırmayı amaçlayan Sanal Kütüphane test yayınına başladı. Son yıllarda bilişim ve iletişim alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı İzzet Taşcı, özellikle eğitim ve öğretim camiasına büyük kolaylık getireceğini söylediği Sanal Kütüphaneyi hizmete açtıklarını duyurdu.

Beyşehir Belediyesi’nde göreve geldikleri günden itibaren, çağın en güçlü iletişim araçlarını vatandaşların hizmetine bir bir sundukları hatırlatan Belediye Başkanımız İzzet Taşcı, Mezarlık Bilgi Sistemi’nden sonra yine çok önemli ve faydalı olacağını düşündüğü özellikle akademisyenler ve eğitimciler açısından bulunmaz bir proje olan Sanal Kütüphane’yi açtıklarını duyurdu.

Beyşehir Belediyesi’nin internet sitesi olan www.beysehir.bel.tr’nin alt alanından yayına başlayan kütüphane’ye http://kutuphane.beysehir.bel.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade eden Başkan Taşcı, bu kütüphane sistemiyle birlikte toplam 8 yazılımın vatandaşlara 7/24 online hizmet verdiğini söyledi. Tamamen kamu yararına olarak sunulan hizmetlere dünyanın herhangi bir noktasından ulaşılabileceğini söyleyen Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Unesco’ya aday Eşrefoğlu Camii’sine ve Beyliği’ne ait 3 dilde yayın yapacak çok kapsamlı bir site ile 9. internet sitesini de açacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.beysehir.bel.tr