×

Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi Okurlarını Bekliyor-Beykoz

Beykoz’da kitap sevgisi ve okur sayısını artırmak, ilçe sakinleri ve öğrencilerin kitap ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi okurlarını bekliyor. İlçe sakinlerine kitapların zengin dünyasını aralayan, 20 bin seçkin eserden kurulan kütüphane, Kütüphane Haftası’nda hizmet vermeye başlamış, resmi açılışı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 10 Nisan’da yapılmıştı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yer alan kütüphane çağdaş yazarlardan, klasiklere, araştırma-inceleme kitaplarından akademik eserlere, dini, felsefi ve hukuk kitaplarından öykü-deneme-roman türlerine kadar okurlara geniş bir seçki sunuyor. Hafta içi 09:00-19:00, cumartesi günleri 09:00-17:30 saatleri arasında hizmet veren Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi’ne açıldığı günden bu yana 250 okur üye oldu. Kütüphane, her gün ortalama 150 öğrenci tarafından ziyaret ediliyor.

Başkan Çelikbilek: “İlçemizin önemli bir ihtiyacını gidermiş olduk”

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin kitap okuma oranıyla doğru orantılı olarak arttığını, hizmete açılan mekânda kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler de düzenleyeceklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek:“250 bin nüfusluk ilçemizde ciddi bir kütüphane eksikliği vardı. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bu nezih kütüphaneyi ilçemize kazandırdık. Adını da bölgenin saygın şahsiyetlerinden “Ayaklı Kütüphane” olarak tanınan Merhum Osman Akfırat’ın adını vererek vefa örneği gösterdik. Kütüphanede engelli kardeşlerimizin de yararlanabileceği şekilde kuruldu. İlçemizin önemli eksiğini gidermiş olduk” dedi.

Beykoz Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi:

Tel:0 216 322 61 15

Üyelik İçin: 1 Adet Fotoğraf ve Nüfus Cüzdanı.

İsmail Küpeli/Beykoz/Siyasal Birikim

Kaynak: http://www.beykoz.bel.tr

2 yorum

comments user
Filiz Baları

Yeni açılan kütüphanemiz hızla büyüyor….

comments user
filiz

herkesi kütüphanemize beklerizzzz