×

9 bin eserli dijital kütüphane-İstanbul-Tuzla

Tuzla Belediyesi tarafından Semiha Kibar Sosyal Tesisleri bünyesinde hizmete alınan ‘Dijital Kütüphane’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve diğer yetkililer katıldı.

Törenin ardından kütüphaneyi gezen ve incelemede bulunan Bakan Binali Yıldırım basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yapılan yatırımın insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “İletişim alanında Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteren çok önemli bir proje. Ben Başta Tuzla Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Digital kütüphanenin okuma alışkanlığını da artıracağını söyleyen Bakan Yıldırım şöyle konuştu: “İstediğiniz şekilde dönüp bakıyorsunuz, büyültüyorsunuz, küçültüyorsunuz, not alıp yazdırmanız gerektiğinde yazdırıyorsunuz. Bir çok imkanı da beraberinde getiriyor. Doğrusu çok etkilendi. Okuyanların da çok ilgili olduğunu gördüm. Hatta görme engelli olan kardeşlerimizi de düşünmüşler. Onlar içinde Braille alfabesi, sesli okuma imkanı getirmişler. Bu yüzden de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, Bakan Binali Yıldırım’nı katılımıyla yapılan açılışta, 10 bine yakın kitabı halka açtıklarını söyledi.

Burada yaptıkları işin dijital kütüphane yapmaktan öte insanları okumaya teşvik anlamında çok önemli olduğunu belirtti. Yazıcı, “Biz teşvik için ‘çay ve kahve bizden’ diyerek. Okumaya teşvik için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” ifadesini kullandı. 28 kategoride 9 bin kaynak eserin yer aldığı dijital kütüphanede okuyucular, gelişmiş arama seçeneklerini kullanarak diledikleri konudaki eserlere kolayca erişebiliyor.

30 adet iPad ile donatılan dijital kütüphaneye gelen Tuzlalılar, kitaplarını okurken kendilerine ikram edilecek olan çay ve kahveleri yudumlayabilecek. Akademisyenler, öğrenciler ve kitap meraklılarının sürekli uğrak yeri olması beklenen dijital kütüphanede, görme engelliler için sesli kütüphane bölümü de alıyor. Dijital kütüphane, mesai saatleri içerisinde tüm Tuzlalılara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/