×

Bursa 10. Kitap Fuarı

Tüyap, Bursa Kitap Fuarı’nın onuncu yılını bir armağan kitapla ve bir sergiyle kutluyor: “Bursa’yı Yazmak” İlk kez 11-16 Mart 2003’te “Tarih ve Kültür Kenti Bursa” temasıyla düzenlenen fuar, hızla gelişerek bugüne geldi. Bursa’nın köklü tarihi, kültürü ve sanat geleneğinin fuarın gelişmesinin en önemli etkeni oldu. Sergide ve kitapta, Bursa için tarih boyunca yazmış olan yazar, şair ve seyyahların yapıtlarından seçilmiş tadımlık metinler ile belge, fotoğraf ve resimler yer alıyor.

Numaralı olarak basılan “Bursa’yı Yazmak” kitabı ile aynı isimdeki sergiyi Fahri Aral, E. Nedret İşli ve Sadık Karamustafa hazırladılar. Kitap ve sergi metinleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet,  Evliya Çelebi, Zeki Müren, Pierre Loti gibi yazar ve şairlerin yapıtlarından parçalar yer alıyor.  Sergide aynı zamanda Turkuvaz Sahaf Koleksiyonu’ndan çeşitli kitap, gravür, belge ve yayınlar da sergilenecek. “Bursa’yı Yazmak” sergisi 10-18 Mart 2012 tarihleri arasında Bursa 10. Kitap Fuarı’nda gezilebilir. Girişin ücretsiz olduğu fuar 10-17 Mart tarihlerinde 10.00-19.30, 18 Mart tarihinde ise 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Kaynak: http://www.bursakitapfuari.com/

Bursa 10. Kitap Fuarı, 10-18 Mart 2012 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okur ve ilgilileriye buluşacak. Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi; Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi ile birlikte aynı stand da yer alacak.

Kaynak: Aydın İleri