×

Belediye’nin Yaptırdığı Kütüphane Törenle Hizmete Açıldı-İzmit

Kuruçeşme Kılıçarslan İlköğretim Okulu’nun kütüphanesinin yeniden düzenlenip açıldığı törene protokol, okul yöneticileri, okul aile birliği yöneticileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende ayrıca İzmit Kaymakamlığı, İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenledikleri “Annem Babam Okuyor” kampanyasına okul velilerinin katılımı sağlandı. Aslında okul kütüphanesinin açılışının arkasında geçen yıl çok sevdikleri evlatlarını hasalık sonucu yitiren bir ailenin de dramı olduğu anlaşıldı. Kuruçeşmeli Keskin ailesi Kılıçarslan İlköğretim Okulu’nda eğitimine devam eden büyük kızları Tuğcan Keskin’i kaybettikten sonra evlatlarının adının okuduğu okulda yaşatılması için okul kütüphanesini yeniden düzenleyerek daha işlevsel hale dönüştürdüler. Açılış töreninde Tuğcan’ın anne-babası, Bahtışen Keskin ve Gültekin Keskin ile yine aynı okulda eğitim gören kız kardeşi Melis Keskin de yer aldı.

Kuruçeşme Kılıçarslan İlköğretim Okulu’ndaki törene İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Okul Müdürü Selahattin Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okul Müdürünün konuşması sonrası kütüphaneye adı verilen Tuğcan Keskin’in kız kardeşi Melis ablası için yazdığı mektubu okumak üzere kürsüye geldi. Ancak duygusal bir havanın hakim olduğu törende mektubu okurken hıçkırıklara boğulan Melis’in yardımına Başkan Doğan koştu. Melis’i bir süre teskin eden Doğan, daha sonra küçük kızın mektubunu alarak onun adına kendisi tamamladı. Doğan, daha sonra kendi adına yaptığı konuşmada bir eğitim kurumunda adı sonsuza dek yaşatılacak Tuğcan’a Allahtan rahmet dileyerek kederli aileye de böyle bir hayır işini gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Doğan, eğitim alanında İzmit genelinde son yıllarda çok güzel çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, “Kurumlarımız arasında işbirliğine dayalı güzel çalışmalara hep birlikte imza atıyoruz. Bugün kütüphanemizin açılışı ile birlikte bu bölgede de startını vereceğimiz annem babam okuyor kampanyası bu işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Bu proje giderek yaygınlaşıyor. Şimdiye kadar 7688 veli bu projeye katıldı. Proje başladığından beri 15627 adet kitap okunmuştur” diyerek sözlerini tamamladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar ve İzmit Kaymakamı Sabit Kaya da törende bir konuşma yaparak evlatları adına okula yeni bir kütüphane kazandıran Keskin ailesine teşekkür ettiler.

Törende okul müdürü tarafından Bahtışen-Gültekin Keskin çiftine günün anısına plaket verildi. Ayrıca protokol üyelerine de eğitime verdikleri katkılardan dolayı öğrenciler ve okul aile birlşiği üyeleri tarafından çiçek takdim edildi.
Kaynak : http://www.haber3.com/