×

İpekyolu İlköğretim Okulu’na Kütüphane-Silopi

İpekyolu İlköğretim Okulu’nda Global Holding’in katkısıyla kurulan kütüphane, Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal ve Okul Müdürü Hacı Demir’in açılış kurdelesini kesmesi ile hizmete açıldı. Kaymakam Yıldız yaptığı konuşmada, ‘İlçemizde öğrencilerin fazla olması nedeniyle kütüphane ihtiyaçlarımız her gün daha artıyor.

Öğrencilerin dershaneler dışında çalışabilecekleri alanların olması şarttır. Teknoloji çok gelişiyor ama hiçbir şey kütüphanelerin yerini tutmaz. Evlerimizher zaman çok gürültülü oluyor, istediğimiz ortamı kendi evimizde bulmak çok zor ama bunu kütüphane ortamlarında rahat bulabiliriz. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren kitap okumayı alışkanlık haline getirmesi önemli. Her yaştaki insanımızın kitap okuması ve kitap okuma salonlarının günümüzün şartlarına uygun şekilde düzenlenmesi ve her insanımızın bilgisayar okur-yazarı olması için de çaba sarf edilmesi gerekiyor. Kütüphanenin açılışında katkısı geçen herkese teşekkür ediyor ve yeni kütüphanenin hayırlıolmasını diliyorum ‘ dedi.

İpekyolu İlköğretim Okulu Müdürü Haci Demir ise, ‘Bizler bölgemizde bazı şeylerin eğitimle değişebileceğine inanıyoruz. Ben şahsım olarak yönetici bulunduğum diğer okullarda da kütüphanelerin kurulması için sürekli çalışmalarım oluyordu. Kütüphanelerimizi son derece modern bir şekilde hazırladık, bilgisayar ve yazıcılarımız hazır bulunuyor. Öğrencilerimiz ödevlerini artık internet kafe yerine kendi kütüphanelerinde hazırlayacaklar. Böylece çocuklarımız internet kafelere gitmek zorunda kalmayacaklar.Kütüphanemiz sabah 08.00 ile 17.00 saatlerinde hem öğrencilere hem de öğrenci velilerine hizmet verecektir. SBS’ye hazırlanan öğrencilerimiz için kütüphanemizde öğretmenlerimizin katkıları ile program düzenlenecektir. Kütüphanemiz yaklaşık 8 bin TL’ye mal oldu. Kütüphanemizin bütün kitapları Global Holding firması tarafından sağlandı. Diğer masraflar ise okul velilerimizden ve iş adamı Senan İdin tarafından sağlandı. Bundan dolayı katkıları geçen herkese ve açılışlarından dolayı Kaymakamımıza çokteşekkür ediyoruz ‘ diye konuştu.

Açılışa ayrıca şube müdürleri, Silopi Uğur Dershanesi Müdürü Mahmut Aybi, Silopi Final Dershanesi Müdürü Ali Aytış ve öğretmenler katıldı. Öte yandan Kaymakamlığın Vanlı öğrenciler için yapmış olduğu yardımlar, öğrencilere verilmek üzere okul yönetimine teslim edildi.

Kaynak:http://beyazgazete.com