×

Gölbaşı Lisesine Modern Kütüphane-Adıyaman

Adıyaman’ın Gölbaşı Lisesi’nde modern bir kütüphane oluşturuldu. Gölbaşı Lisesi Müdürü Ramazan Akbulut, Türkiye’nin en modern okul kütüphanesini kurduklarını belirterek, 9 bin kitap ile hizmet verdiklerini ifade etti. Hangi kitabı aldığını ve okuduğunu gösteren LCD tv sistemi gibi birçok hizmetin verildiği kütüphaneyle ilgili açıklamalarda bulunan Ramazan Akbulut, şöyle konuştu:
“Gölbaşı Lisesi Kütüphanesinde bulunan yayınların uluslar arası kural ve standartlara göre taranması ve gösterimi; özel oturum ile üyelerin kitap siparişi verme, üzerindeki kayıtları görme, süre uzatma gibi kendi kayıtları ile ilgili işlemleri uzaktan ve 7/24 esasına göre yapmalarına imkan sağlayan modüllerden biridir. Yayınların ödünç verilmesi ve iade alınması, ödünç verilen yayınların iade sürelerinin uzatılması, gerektiğinde çok yönlü istatistik alınabilir.”Basılı-elektronik süreli yayınların kayıt girişi ve sayılarının takibi ile ilgili her türlü işlemin yapılmasına imkan sağlayan modül olduğunu anlatan Akbulut, şunları söyledi: “Kütüphanemizdeki basılı materyalin katalog bilgilerinin girildiği, sınıflama ve konu başlıklarının verildiği, etiket basımı ve çıktının alınabildiği; sonuç olarak yayınların en hızlı şekilde kullanıcılarımızın kullanımına sunuluyor. Kütüphanemizdeki materyallerin, barkod okuma sistemi ile ödünç kitap verme işleminde kullanılır.

Kütüphanemizden yararlanan üyelerimizi, şubelere göre kız okuma sayısı, erkek okuma sayısı, en fazla okunan kitap sayısı, en fazla okuyan öğrencilerimizi ve etkinlikler yansıtılıyor. 2006-2007 yılları arasında toplam 52 öğrenci kitap ödünç alırken, 202 öğrenci meteryal aldı. Bu sayı 2010-2011 yılı içerisinde 548 kitap, 2 bin 618 materyale yükseldi.”

Kaynak: http://www.haberfx.net

1 yorum

comments user
sabri AKYÜZ

Bu modern kütüphanenin yapımında emeği geçen Adem KÖRDİŞ bey e teşekkür ederim.